23948sdkhjf

Elbilerne indtager Folkemødet på Bornholm

De fabriksproducerede elbiler af kendte mærker triller nu ud fra fabrikkerne, klar til at gøre det muligt dramatisk at sænke CO2-udledningen fra personbiler. Elbilerne er klar, men er Danmark klar til elbilerne?, sprøger Better Place. Debatmødet om elbiler i dag torsdag kl. 13-15 på Hotel Romantik i Allinge.
I forbindelse med Folkemødet i Allinge på Bornholm vil det være muligt at få et kig ind i den nære fremtid. Miljøorganisationen Det Økologiske Råd og elbiloperatøren Better Place vil være at finde på Cirkuspladsen sammen med den moderne familie-elbil Renault Fluence Z.E. Her kan Folkemødets besøgende ved selvsyn danne sig et indtryk af hvordan en elbil er og høre mere om Better Place løsningen.

- Det er vigtigt for os at vise at elbiler nu har forladt testfasen. Nu kommer de rigtige biler fra kendte mærker, hvor man ikke behøver at lide afsavn for at køre miljøvenligt. Dermed står vejen åben for en seriøs reduktion af støj og røg i byerne og nedbringelse af CO2-belastningen fra personbiler, siger Jeppe Juul, trafikmedarbejder i Det Økologiske Råd.

Hos elbiloperatøren Better Place har man også store forventninger til elbilens potentiale på de danske veje, men er samtidig bekymret for om Danmark er ved at forpasse chancen for at blive et pionérland på området:

- Om mindre end to uger indvier Better Place Danmarks (og Europas) første batteriskiftestation til elbiler. En teknologi som løser elbilens udfordring med begrænset rækkevidde og gør den til et reelt alternativ til de konventionelle biler. Vi står over for hvad der kan blive et globalt paradigmeskifte inden for transportsektoren, og det begynder lige her i Danmark. Vi oplever desværre også, at nogle politikere ikke har opdaget, at det er nu det sker, og at vi har en enestående chance for at Danmark tager førertrøjen på elbilområdet, lyder det fra Susanne Tolstrup, kommunikationsdirektør i Better Place, som håber at Folkemødet kan skabe dialog om rammevilkårene for udrulning af infrastruktur til elbilerne.

Better Place og Det Økologiske Råd står klar i teltet på Cirkuspladsen i Allinge til at besvare spørgsmål om elbiler og andre miljøspørgsmål.

Debatmødet om elbiler foregår i dag torsdag kl. 13-15 på Hotel Romantik, Strandvejen 68 i Allinge.

Der er oplæg ved: Susanne Tolstrup, Kommunikationsdirektør i Better Place Danmark, Pia Olsen Dyhr MF (SF), EU- og Forbrugerordfører for SF, og Bjarke Fonnesbech, Direktør i Delebilfonden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082