23948sdkhjf

Elbilen skal synliggøres i konkrete initiativer

Fremtidens transportbehov i en verden med stigende krav om CO2-reduktion skal løses. Derfor lancerer transportminister Hans Christian Schmidt nu en række konkrete initiativer for elbiler i Danmark. Dansk Elbil Alliance bakker fuldt op om initiativet, der sikrer øget synlighed på elbilområdet.
- En vigtig løftestang på vejen mod at få elbilen op i danskernes øjenhøjde og en bekræftelse på, at elbiler spiller en central rolle i at løse fremtidens transportbehov, kalder Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance, transportministerens nye konkrete initiativer, der skal følges op på de næste tre år.

Transportminister Hans Christian Schmidts plan for elbiler er startskuddet for en række aktiviteter, der de næste tre år skal være med til at indsamle og koordinere viden, og kommunikere reel viden om elbiler ud til den brede befolkning.

- Det siger sig selv, at hvis vi vil løse problemerne med CO2 i transportsektoren, så skal vi ud af starthullerne. Regeringen har fået lagt visionerne for fremtidens transportsamfund gennem "Grøn Transportvision DK". Nu skal vi skridtet videre. Vi skal teste, udvikle og synliggøre de konkrete rammer for etableringen af et samfund baseret på bæredygtige transportformer. Et vigtigt element i dette er at få elbilen op i danskernes øjenhøjde. Derfor er vi meget tilfredse med transportministerens beslutning, siger Lærke Flader.

Fokus for aktiviteterne er blandt andet at indsamle og formidle viden om elbiler til aktørerne på området, herunder brugere, importører og forhandlere af elbiler, projektaktører, kommunerne, relevante myndigheder, forskningsverdenen. Disse initiativer skal bygge bro mellem et stigende transportbehov og øget krav til CO2-reduktion i transportsektoren.

Lærke Flader understreger, at Danmark er nødt til at have fokus på nye bæredygtige energiformer såsom elbiler i forhold til fremtidens transportbehov.

- Diskussionen om fremtidens bæredygtige transportformer er ikke en enten eller strategi. Der skal være plads til alle former for bæredygtig transport, hvis vi vil sikre os, at også transportsektoren bidrager til at reducere CO2-udledningen, og heri er elbiler et vigtigt element. Den teknologiske udvikling indenfor elbiler og infrastrukturen går ekstrem hurtigt i disse dage. Det er godt. Men det er vigtigt i den forbindelse hele tiden at have fokus på forbrugertillid og fjerne evt. mytedannelser. Derfor er der behov for en koordineret og systematisk kommunikation, om hvad der reelt sker. Samtidig sker der mange tiltag rundt omkring i Danmark og EU, som vi kan få meget mere ud af, hvis vi skærper videndelingen mellem disse projekter, siger Lærke Flader.

Rækken af konkrete initiativer skal efter planen køre og følges op på indtil udgangen af 2013. Initiativerne ligger i Transportministeriets regi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109