23948sdkhjf

Nummerplader stjæles som aldrig før

Skat oplyser, at antallet af erstatningsnummerplader er steget fra 23.055 i 2009 til 28.284 i 2010, altså med over 20 procent på et år. Antallet af anmeldelser til Rigspolitiet om tyveri af nummerplader er steget tilsvarende.

- Det er blevet utroligt nemt at stjæle nummerplader. Tyvene er alt fra unge knægte, der tager dem som souvenir, til nogle organiserede tyveknægte, der bruger nummerpladerne til at skjule identiteten på deres egen bil i forbindelse med røveri, indbrud og grov kriminalitet, fortæller Flemming Drejer, chefpolitiinspektør hos Nordsjællands Politi, til Politiken.

- Det er nemmere at tage en stjålen nummerplade og sætte den på sin egen bil, end at skulle ud at stjæle en bil, tilføjer han.

Ligesom politiet i resten af landet oplever politiet i Nordsjælland også, at de stjålne nummerplader bliver brugt til at stjæle benzin.

På langt de fleste biler er nummerpladerne blot klipset på en tynd plastikramme. Pladerne er meget nemme at stjæle, og det udnytter tyve i stigende grad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172