23948sdkhjf

De små biler holder økonomien

Det er i det seneste års tid blevet 1,1 procent billigere at være ejer af en lille bil.
På trods af de høje brændstofpriser er det blevet billigere at køre i en lille bil i forhold til 2010. Den gennemsnitlige omkostning pr. kilometer er faldet fra 1,81 kroner til 1,79 kroner svarende til et fald på 1,1 procent, viser Småbilanalysen 2011 fra Bilpriser.dk som har vurderet 58 biler i analysen.

Det er prisfald på mange småbiler samt den lave rente, der mere end opvejer de højere brændstofudgifter. Med småbiler menes køretøjer til en pris under 140.000 kroner.

Tendensen til et fald i omkostningerne i Småbilanalysen 2011 fra Bilpriser.dk kan også læses på andre måder:

- I vores analyse fra januar 2010 landede otte småbiler under halvanden krone per kilometer. I år er det 12. Det er ret fantastisk, når listeprisen på benzin er steget mere end en krone per liter på den tid, siger chefanalytiker Niels Grøftehauge.

- Men lavere priser på bilerne, mere økonomiske motorer og stabile brugtpriser sørger for, at køberne af små biler faktisk ikke har grund til at klage, tværtimod.

Køb bil efter behov

Han understreger, at analysen ikke er en hitliste, man absolut skal købe bil efter.

- Folk har forskellige behov. Nogle mennesker har lange ben og har brug for en fleksibel førerplads, nogle skal pendle i flere timer om dagen og har brug for et godt sæde og mere komfort end en basismodel, og andre har et par børn, der også skal være plads til at kunne fragte sikkert rundt.

- Så brug analysen som en hjælper, når du skal ud at kikke på bil. Vælg tre-fire biler i passende størrelse ud, tag ud og prøvekør dem og vis med analysen i hånden sælgeren, at du er godt klædt på, lyder rådet fra Bilpriser.dk’s chefanalytiker.

Forvent ikke høj byttepris

Én ting skal man dog ikke gøre sig for store forhåbninger om:

- Når vi er nede i det prisleje, kan forhandleren ikke skrue ret meget på prisen, og derfor vil hans bud på din brugte næppe være oppe i den høje ende i forhold til hvis der var tale om byttebil i en større handel. Kan man ikke nå til enighed, kan man normalt sælge bilen på en online auktion som Autocom.dk eller på en brugtbilhjemmeside som Bilpriser.dk, siger Niels Grøftehauge.

Man kan forberede sig til mødet med forhandleren ved at lave en gratis salgsvurdering på www.bilpriser.dk og printe den ud til handelssituationen. Her kan man også hente hele analysen, se analyser af andre typer bilers totaløkonomi og læse om selve begrebet totaløkonomi.

Analysen kan i sin helhed hentes på www.bilpriser.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188