23948sdkhjf

Ondt i ryggen får benzinen til at stige

Det er næppe sandsynligt, at prisen på olie vil stige voldsomt fremover, vurderer en af verdens førende olieanalytikere.
Olien slipper op, og energipriserne stiger, siges det ofte.

Men nu peger en af verdens førende olieanalytikere på, at lave priser på olie kan blive en realitet - endda rigtig mange år fremover.

- De aktuelle høje priser på olie skyldes alene, at Saudi Arabiens prins har været syg og er blevet opereret i ryggen. Det er min oprigtige mening, sagde direktør Amy Myers Jaffe fra Baker Institute Energy i USA ved en konference arrangeret af Skagen Fondene.

Hun peger på, at der nu er mere ledig kapacitet til at øge produktionen af olie i OPEC-landene end set i mange år, skriver Århus Stiftstidende.

Amy Myers Jaffe peger på, at Saudi Arabien alene kan øge sin produktion med, svarende til tæt ved fem procent af den globale olieproduktion og at den ledige kapacitet hos de 12 OPEC-lande frem mod 2015 vil stige med helt op til 39 millioner tønder om dagen, svarende til næsten halvdelen af landenes forbrug.

Endelig er der ved at blive opført flere borerigge til brug på dybt vand end nogensinde før.

Samtidig er elbiler på vej frem, og et teknologisk gennembrud på dette område kan ikke udelukkes. 30 procent af hele USAs bilpark forventes i 2050 drevet af elektricitet.

- Opstår der et godt alternativ i form af elbiler, vil oliemarkedet blive ændret for altid, siger Amy Myers Jaffe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063