23948sdkhjf

Et sikkert aftryk i sneen

SELV OM VI NU HAR passeret både Kyndelmisse og Valentinsdag, bider den langvarige danske vinter fortsat fra sig med både isnende østenvind, sne og is. Så det er fortsat yderst velvalgt at tale om vinterdæk, hvilket har været et yndet emne her til lands de seneste par vintre. Diskussionen er blandt andet foregået i auto- og dækbranchen, hvor der er så godt som enstemmig enighed: Selvfølgelig skal danskerne ligesom i vore nabolande benytte vinterdæk om vinteren såvel som sommerdæk om sommeren, og det skal ske via lovkrav.

TRANSPORTMINISTEREN ønskede pludselig ved juletid at se på mulighederne for en lovgivning om vinterdæk, og frem til den 7. februar afgav både Dækbranchens Fællesråd og en lang række andre parter deres synspunkter til en høring hos Trafikstyrelsen. Fra dækbranchens side, og med opbakning fra autobranchens organisationer så som D.A.F., CAD og AUTIG, er holdningen helt klar: Der skal naturligvis en lovgivning til på området. Man kan dog undre sig over, at Bilbranchen under DI også på dette område har valgt at gå enegang i branchen, idet organisationen modsætter sig lovkrav om vinterdæk på lastvogne og busser.

ET LOVKRAV OM BRUG af vinterdæk forekommer fortsat oplagt – især af hensyn til sikkerhed og fremkommelighed, selv om den seneste, helt friske dæktælling fra Dækimportør-Foreningen sidst i januar viser, at andelen af danske biler på vinterdæk – glædeligt nok - på blot et par måneder er steget fra 77 til 81 procent – og det jo ad frivillighedens vej. Men stadigvæk vælger altså hver femte dansker at køre igennem en vinter af rang på sommerdæk. Og hvad værre er: Andelen af varebiler - det vil her sige biler med papegøjeplader og gule plader – på sommerdæk var helt oppe på skræmmende 38 procent, her efter tre måneders heftig vinter.

UDDANNELSE, dygtiggørelse og netværk er yndede emner i næsten hver udgave af Motor-magasinet – således gør vi ingen undtagelse i denne avis, hvor blandt andre flere grossist- og værkstedskæder holder fanen højt med solid deltagelse og god kursus-succes, mens også de frie værksteders organisation, CAD, blæser til øget faglighed, når brancheforeningen i næste måned drager på det traditionelle roadshow på syv tekniske skoler rundt om i landet. Vel mødt – om ikke andet så for at løbe ind i autobranchens uafhængige fagblad, Motor-magasinet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093