23948sdkhjf

Automester-lærling vandt Skills for mekanikere

Det blev Palle Lund Schmidt fra Årre Truck og Traktorservice, der forleden vandt mekaniker-finalen i den første store håndværkskonkurrence herhjemme DM i Skills i Odense Congress Center, som erhvervsuddannelserne stod bag. Her deltog 200 unge fra 36 fag om at komme til VM i Skills til oktober i London. 14.500 gæster besøgte DM i Skills i Odense de tre dage sidst i januar.

Palle Lund Schmidt bliver færdig som svend til sommer fra Automester- og CAD-værkstedet ved Esbjerg samt EUC Vest. Han vandt foran de tre øvrige deltagere, der efter reglerne ikke blev placeret på efterfølgende pladser: Christian Juel Thomsen (Novabil A/S,

EUC Nord), Christian Lindhard Larsen (Sølvsteen Biler A/S, Mercantec) og Asger Blyitgen Jacobsen (M. Skotte A/S, Celf).

De fire finalister blev fundet blandt 40 deltagere fra hovedparten af landets 22 tekniske skoler, som til Skills blev delt i fire regioner.

Handy nationalbankdirektør

Præmieoverrækkelsen blev foretaget af nationalbankdirektør Nils Bernstein, der selv blev uddannet elektronikmekaniker i 1964.

- Det er jeres gode arbejde og vilje, vi i Danmark fremover skal leve af. Det giver en sikkerhed i livet at have en god uddannelse, hvor man lærer at passe et job, og der er ikke grænser for, hvad man kan drive det til, hvis man vil læse videre eller være selvstændig. I er alle dygtige inden for jeres fag – alt arbejdet bliver mere spændende, hvis man gør sig umage for at blive god, sagde Nils Bernstein. Han tilføjede, at virksomhederne har en forpligtelse til at tage lærlinge for at give de unge muligheder i livet og sikre velfærden.

I skal skabe udvikling

Jesper Juul Sørensen, formand for Skills Denmark, ønskede alle tillykke og udtalte, at det var en ære at gennemføre det første danske Skills-arrangement.

- Det har været tre spændende dage med mange følelser såsom glæde, fortvivlelse og kampgejst. I er de ypperste rollemodeller for erhvervsuddannelserne, sagde Jesper Juul Sørensen.

Carsten Hansen, gruppeformand for Socialdemokratiet og medlem af Uddannelsesudvalget, var imponeret og stolt over Skills-arrangementet og huskede tilbage til sin egen VVS-uddannelse.

- Den har været en god ballast, og heldigvis har meget ændret sig. Håndværksfagene i Danmark er nogle af verdens bedste – se bare vores Michelin-kokke. Politisk skal vi investere i forskning, men 90 procent af det, I står for på arbejdspladserne, skaber udvikling og vækst. Vi har tradition for en lav organisation, som har været med til at fremelske udviklingen bag et af verdens rigeste samfund, fordi de dygtige håndværkere får lov at bruge det, de har mellem ørerne, sagde Carsten Hansen.

Godt og udfordrende

Efter den efterfølgende hyldest og champagne tilbage i metaldelen på Skills sagde Palle Lund Schmidt til Motor-magasinet, at det var et godt og udfordrende arrangement.

- Det var ikke så svært, men jeg måtte spole tilbage til opgaverne på værkstedet og min skolelærdom for at klare skærene, sagde Palle Lund Schmidt.

Årre Truck og Traktorservice reparerer alle slags køretøjer – og traktorer er mindst lige så elektronisk komplicerede i dag som de personbiler, der ruller ind på værkstedet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078