23948sdkhjf

Rig russer får lov til at investere i Saab

Den svenske regering og General Motors siger ja til, at kontroversiel russisk rigmand investerer i Saab.
Den konkurstruede svenske bilproducent Saab er måske på vej til at blive reddet endnu en gang.

Det sker efter, at Saabs tidligere ejer, amerikanske General Motors, GM, og den svenske Riksgälden, der varetager den svenske stats lånegarantier, har sat ja til, at den russiske rigmand Vladimir Antonov får lov til at købe aktier i Saab, skriver Ritzau/TT.

Hidtil har GM og Riksgälden været mere end skeptisk over for Antonov, hvis finansimperium er under mistanke for at have forbindelser til mere lyssky virksomhed.

Men torsdag sagde Riksgälden god for Antonov som investor i Saab efter at have gennemgået russerens finansielle virksomhed.

Også GM, der tidligere har sagt nej til Antonov, siger nu god for russeren, der i forvejen ejer en aktiepost i den hollandske sportsbilproducent Spiker, der ejer Saab.

Helt afgørende bliver dog, om den Den Europæiske Investeringsbank (EIB) også siger god for Antonov.

EIB's viceadministrerende direktør, Eva Srejber, sagde tirsdag til den svenske avis Dagens Industri, at EIB forholder sig afventende, indtil Saabs tidligere ejer og aktionær, General Motors, har godkendt salget af fabriksbygningerne.

Spyker er i færd med at forhandle med EIB om de betingelser, som banken har stillet for at godkende et salg af Saabs fabriksbygninger og for at kunne få en lånegaranti på knap 200 millioner euro (1,5 milliarder kroner).

Samlebåndet hos Saab har stået stille i to uger, fordi bilfabrikken ikke har været i stand til at betale sine underleverandører.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063