23948sdkhjf

Politiet stoppede 5850 fartglade bilister

I løbet af sidste uges fartkontrol stoppede politiet 5850 bilister i hele landet, der kørte for hurtigt, viser tal fra Rigspolitiets Færdselsafdeling.
Fartkontrollen var en del af den landsdækkende fartkampagne "Mit Hjem – Din Fart?", der gennem hele maj måned har sat fokus på de mange familier og mennesker, der med god grund er bekymrede over bilernes høje fart på landevejene.

Hele 90 procent af beboerne ved eller i nærheden af en landevej er bekymret eller generet af andres høje fart – og landevejene er de farligste vejstrækninger vi har især på grund af den høje fart. To ud af tre trafikdrab sker på landevejene.

I forbindelse med kampagnen har Rådet for Sikker Trafik inviteret alle danskere til at skrive med på Danmarks Længste Landevejblues, og det har 250 valgt at gøre i løbet af de tre uger, kampagnen har varet.

Versene er blevet kogt ned til 9,5 minutters landevejsblues som sangeren Nellie Ettisson, i selskab med et kor af borgere fra hele landet, har lagt stemme til. Sangen kan frit downloades på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside på http://www.sikkertrafik.dk/Landevejsblues

Danmarks Længste Landevejsblues skal få bilisterne helt ned i tempo og gøre dem opmærksomme på, at farten skaber utryghed hos flere hundrede tusinde mennesker. Sangen repræsenterer livet på godt og ondt samt håbet om noget bedre. Der ligger personlige historier, eftertænksomme anekdoter og desværre også dybt tragiske skæbner bag flere af versene.

- Vi skal huske, at det er den slags skæbner, vi netop skal undgå ved, at danskerne bliver bedre til at overholde fartgrænserne. Vi skal ikke acceptere, at så mange mennesker skal miste livet på landevejene. Det her er et bidrag til eftertanke, så kære bilister, tag godt imod, opfordrer Anette Aaby Hansen, projektleder hos Rådet for Sikker Trafik.

Læs mere om fartkampagnen "Mit Hjem – Din Fart?" på: http://www.sikkertrafik.dk/Aktuelt/Press...

I forbindelse med fartkampagnen har over 1400 borgere i hele landet plottet ind på et digitalt Danmarks-kort, hvor de synes, at bilisternes høje fart er et problem. Det er stadig muligt at markere, hvor man er bekymret.

Se de mange vejstrækninger, hvor borgerne er generet af bilernes fart: http://www.sikkertrafik.dk/Landevejsblues
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094