23948sdkhjf

Kæde af bilistbutikker sprængt

En stor del af den landskendte kæde af bilistbutikker – BilXperten - skifter navn til BilXtra. Dette sker i bestræbelserne på at erobre markedsandele på det store marked for udstyr og tilbehør til biler i Danmark.
Kæden BilXperten har tidligere bestået af op til 30 butikker, men har de seneste år oplevet en større medlemsafgang samt faldende omsætning, som følge af den stigende konkurrence samt manglende fokus på kædedrift. Det er netop på grund af den manglende fokus på kædedrift at den norske kæde – BilXtra – tager udfordringen op og forventer massiv fremgang i den nye kæde, oplyser en pressemeddelelse.

BilXtra, der er drevet af den store norske grossist A/S Sørensen og Balchen har 75 butikker i Norge og er dermed Norsk markedsleder på salg af tilbehør og udstyr til biler. Sørensen og Balchen, som blev overtaget af svenske Mekonomen ved starten af 2011, har en koncernomsætning i Norge på cirka 600 millioner norske kroner.

Kæden i Danmark er drevet på ren franchise basis.

Markedsdirektør Martin Helle fra A/S Sørensen og Balchen forventer sig utrolig meget af den nye satsning i Danmark og udtaler:

- Vi har mange års erfaring med succesrig kædedrift i Norge og har efterhånden opbygget en meget stærk kæde af butikker. Vi forventer en del synergier mellem vore norske og danske kampagner, og håber dermed at de danske bilejere vil sætte pris på en lidt friskere profil på butikkerne og et større sortiment.

Passion

At BilXtra netop nu valgte at gå ind i Danmark begrunder Martin Helle således:

- De tidligere BilXperten butikker er landskendte for deres store passion for biler og tilbehør hertil, og samtidig er de alle ekstremt kompetente og servicemindede. Dermed adskiller de sig markant fra andre aktører på markedet, der i langt højere grad satser på prisen som vigtigste parameter. Desuden fik vi kendskab til, at butikkerne ikke var helt tilfredse med den eksisterende kædedrift, og det udnyttede vi naturligvis til dels at gå ind på markedet i Danmark og dels til at skabe fundamentet til en ny stærk kæde af bilistbutikker i Danmark.

Med A/S Sørensen og Balchen i ryggen har BilXtra således lagt et særdeles solidt fundament og har da også planlagt at øge såvel omsætning som antallet af butikker i Danmark. Til en start er der ti butikker tilknyttet kæden, men det forventes ret hurtigt at flere butikker kommer til, oplyser en pressemeddelelse.

To nye ansatte

De ti butikker opsagde for to måneder siden deres aftalte med T. Hansen Gruppen A/S, som i 2009 overtog styringen af BilXpertens 25 franchiseforretninger ved at købe det tidligere B-Group A/S, senere BilXperten Franchise A/S, og målet var dengang at fordoble antallet af BilXperten-butikker.

For en måneds tid siden indgik de ti butikker den nye aftale med BilXtra/Mekonomen, og i den forgangne uge er de nye facader kommet op i Danmark.

Kædechef for BilXtra Danmark er markedschef Pernille Vestergaard fra Mekonomen i Danmark. Hun oplyser, at der allerede ansat to medarbejdere hos Mekonomen i Odense til at håndtere den nye danske BilXtra kæde, marketingkoordinator Mette Andersen og produktspecialist og indkøber Carsten Lindberg.

En af de ti nye BilXtra butikker er den tidligere BilXperten i Roskilde, som i 20 år har været drevet af den tidligere direktør i B-Group, Jesper Hansen.

- Jeg er bestemt positiv i forhold til det nye initiativ – ellers var jeg jo ikke gået med, siger han.

Den største træder også ud

Den klart største af aktørerne i BilXperten, David Appleyard, som driver butikkerne i København, Rødovre og Næstved, er ikke gået med over i BilXtra kæden.

- Det er sikkert fint for de butikker, som har gjort det, men det er ikke noget for mig. Jeg er for selvstændig og har selv et stort lager. Desuden er det fjollet at melde sig ud netop nu i højsæsonen. Jeg har også opsagt mit samarbejde med BilXperten, men med 12 måneders varsel, siger David Appleyard, som tvivler på BilXpertens fremtid i Danmark. Selv har han været med siden 2004 under skiftende kædeejere– også i bestyrelsen.

- I hvert fald er BilXperten i dag godt splittet, konstaterer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08