23948sdkhjf

Motorcykeluddannelse skal opkvalificere medarbejderne

Motorcykel-Forhandler Foreningen tager initiativ til bevarelse af arbejdspladser.
Motorcykelbranchen er mærkbart ramt af finanskrisen, men de godt 50 medlemmer af Motorcykel-Forhandler Foreningen, har valgt at tage konstruktivt fat på de opgaver det har medført, fortæller Kai Nielsen, der er formand for foreningen.

Blandt medlemmerne, og i branchen som helhed, har det desværre været nødvendigt at afskedige medarbejdere, da det i øjeblikket har været ekstra svært at komme igennem vinterperioden.

- Vi forstår som arbejdsgiver medarbejdernes situation og de overvejelser, som det måtte medføre, herunder også medarbejderens overvejelser om et muligt brancheskift, som kan resultere i, at der ikke står tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft til rådighed, når motorcykelsæsonen starter igen, udtaler Kai Nielsen.

CELF, www.celf.dk, er motorcykelbranchens samarbejdspartner, når det gælder brancherelaterede uddannelser. Jørgen Hansen, der er markedskonsulent hos CELF, var meget lydhør overfor problemstillingen, hvorefter en konstruktiv dialog blev indledt.

Dialogen har nu resulteret i en helt ny uddannelse, nemlig den to-årige Motor Cykel Virksomheds Praksis Administrator ( MC V.P.A.). Det resultat er nået på rekordtid takket være særdeles god og hurtig behandling hos CELF og ministeriet, udtaler Kai Nielsen på vegne af Motorcykel-Forhandler Foreningen.

Uddannelsen tager sigte på at kvalificere/opkvalificere nuværende og kommende medarbejdere til et mere helhedsorienteret billede af en motorcykelforretningsdrift.

Uddannelsen indeholder fagområder, som spænder fra svejsning/drejning/fræsning i nye materialer, til blandt andet el-teknik på ekspertniveau. Også fag som handel, personale, logistik, lean samt stress og konflikthåndtering indgår i pensummet for uddannelsen, der afsluttes med en afgangseksamen.

At uddannelsen kan placeres i vintermånederne, med et skoleophold på 10 uger hvert år netop i lavsæsonen, er med til at gøre den unik, for på den måde udnytter vi den stille tid konstruktivt til at øge uddannelsesniveauet og samtidig skabe ansættelsestryghed for vores medarbejdere fremadrettet, udtaler Kai Nielsen.

- Hugo Rasmussen er med sin baggrund i motorcykelbranchen et naturligt valg til at implementere denne nye uddannelse i branchen og er derfor projektansat til at løse opgaven, siger Kai Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081