23948sdkhjf

CAD-formand anker klagenævns afgørelse

Lokalformand Mogens Jensen, Autohjørnet i Espergærde, vil stadig ikke acceptere påbud om rumventilation til 500.000 kroner.
Indehaver af det frie værksted Autohjørnet A/S i Espergærde, Mogens Jensen, har klaget til Arbejdsmiljøklagenævnet over nævnets egen afgørelse, idet klagenævnet har givet Arbejdstilsynet medhold i sit påbud om, at autovirksomheden skal fjerne sundhedsskadelig luftforurening ved kørsel ind og ud af værkstedet.

Arbejdsjiljøklagenævnet meddeler, at der går op til tre måneder, inden klagenævnet har taget stilling til, om nævnet vil genoptage sagen, som vi har skrevet om flere gange her i fagbladet, og som tog sin begyndelse for næsten tre år siden.

Mogens Jensen kalder sagen grotesk og har 8. maj i år skrevet til også beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), MF’er Lone Møller (S) samt ligeledes autobranchens kvinde på tinge, Marion Pedersen (V). Det lykkedes ikke inden deadline at få en kommentar herfra.

Ny sammenligning

I brevet ridser Mogens Jensen blandt andet op, at han i påsken kørte rundt og sammenlignede sit værksted med andre i området, samt i nabokommunen. "Hvad med de andre værksteder? Vi kan ikke forstå, at hvis det er så farligt at være mekaniker, som I lægger op til, hvorfor er det så ikke farligt for de andre værksteders mekanikere?", skriver Mogens Jensen og opregner sine højest fem ind- og udkørsler dagligt i sammenligning med andre virksomheders 40 daglige bilskift på lifterne. Herunder områdets synshaller, der, ifølge Mogens Jensen, ikke har fået påbud om rumventilation. Arbejdsmiljøklagenævnet opridser i sin sagsfremstilling 10 daglige bilskift på Autohjørnets fem lifte.

I sit brev til beskæftigelsesministeren kalder den nordsjællandske automand hele sagen for magtmisbrug, chikane og trusler af værste skuffe, der ikke burde kunne forekomme i et demokratisk samfund. Han lægger nu op til, at ministeren, Arbejdstilsynet og en repræsentant for ankenævnet mødes på værkstedet for måske at udrede trådene.

Fører til flere påbud

Hovedbestyrelsen i CAD, Centralforeningen af Autoreparatører i Danmark, har hidtil ikke villet gå ind i sagen, idet man herfra mener, at det vil medføre påbud til langt flere værksteder om rumventilation, end tilfældet er i dag – netop den pointe, Mogens Jensen hænger sin hat på: Samme vilkår for alle.

Mogens Jensen har tidligere forsøgt at få Ekstra Bladet, BT, TV2 Lorry og DR1 TV-Avisen til at interessere sig for sagen uden held.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078