23948sdkhjf

Advarer mod nedslidte dæk

Forsikring & Pension ser gerne, at der i Danmark indføres et lovkrav om brug af vinterdæk i vinterføre.
Nedslidte bildæk kan i værste fald betyde, at forsikringen ikke dækker, påpeger Forsikringsoplysningen og henviser til undersøgelser, der viser, at mange danskere kører rundt på nedslidte dæk. Blandt andet anslår Euromaster, at det gælder hver sjette bilist. Og det kan få kedelige konsekvenser.

- Ud over det sikkerhedsmæssige, så risikerer man ikke at kunne få erstatning, hvis nedslidte dæk er årsag til en ulykke. Forsikringen ser som udgangspunkt ikke på, om det er sommer- eller vinterdæk, man kører rundt på, men om dækkene er i lovlig stand. Dækkene skal som minimum have en mønsterdybde på 1,6 millimeter, ellers er de ulovlige. Hvis nedslidte og ulovlige dæk er årsag til for eksempel et solouheld, hvor bilen i vådt eller glat føre ryger i grøften, så kan forsikringen sige nej til erstatning, forklarer konsulent Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikringsoplysningen.

I Danmark er det ikke, som i eksempelvis Sverige og Tyskland, lovpligtigt at køre med vinterdæk om vinteren. Forsikring & Pension ser gerne, at der i Danmark indføres et lovkrav om brug af vinterdæk i vinterføre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171