23948sdkhjf

Geely fra Kina starter op i England i 2012

Vil brede sig hurtigt til andre markeder i Europa med fuldt konkurrencedygtige biler efter europæisk standard, lover producenten.
Det kinesiske bilmærke Geely begynder at sælge biler i England i slutningen af 2012. Kineserne har fundet importøren Manganese Bronze Holdings plc (MBH), der skal sælge biler fra et forhandlernet på omkring 30 til 40, udtaler chefen for selskabet John Russell.

Selskabet har allerede et samarbejde med Geely omkring udvikling og produktion af de kendte London taxa’er, som foregår i Coventry.

- Vi er selvfølgelig bekendt med den succes, Hyundai og Kia fra Sydkorea har. Vi forventer en rolig start-up periode, men der er muligheder med Geely på langt sigt. De kommer med biler, der er godkendt til EU med fem års fuld garanti, eller 160.000 kilometer. De har et stort program, og vi lægger ud med Emgrand EC7, som sedan og fem dørs hatchback med 1,5 og 1,8 liters motorer, godkendt til Euro5, fortæller John Russell, .

En model hvert år

Han kan oplyse, at England er det første marked, men at flere andre lande i EU er på trapperne. Det nye engelske hovedkvarter bliver placeret i de samme bygninger i Conventry, hvor London Taxi Company har til huse.

Marketingchef Matthew Cheyne oplyser i samme forbindelse, at der skal lanceres mindst en ny model hvert år de kommende fire fem år fra Geely, og det samme gælder i de andre EU lande, når de kommer i gang. Den nye Emgrand EC7 bliver i England prissat til omkring 88.000 kroner, plus afgift.

Geely købte Volvo

Flere vil måske spørge, hvad Geely står Geely for? Nogle har nok hørt navnet, og specielt her i Skandinavien. Det var nemlig Geely, der købte Volvo sidste år af Ford i Dearborn. Det engelske Geely selskab oplyser, at ingen Volvo-forhandlere bliver Geely forhandlere. De to mærker skal holdes separat.

Geely er blandt de hurtigst voksende bilproducenter i Kina. Selskabet blev grundlagt i 1986 og er i dag blandt de 500 største firmaer i Kina. Bilproduktionen begyndte i 1997. I 2005 blev selskabet børsnoteret i Hongkong. I de sidste ti år er bilproduktionen vokset stærkere end hos andre i Kina, oplyser selskabet, med egne forsknings- og udviklingsafdelinger og designere med mere.

Produktion i Tyrkiet

Geely har i dag seks produktioner i Kina med hovedadresse i Hongzhou, der er hovedstad i Zhejiang provinsen. Der blev fremstillet godt 300.000 biler i 2010, og der er planer om at oprette en produktion i Tyrkiet i nær fremtid.

Geely er ofte blevet kritiseret i den vestlige verden for at kopiere andre modeller fra a til z, som det blandt andet var tilfældet med en lille bil fra GM og senest den nye Rolls-Royce.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078