23948sdkhjf

Kai Andersen - en helstøbt og værdifuld mand

Kim Gottschalk, ansat i Compaction fra 1985-95, skriver om Kai Andersen, indehaveren af Compaction, der døde 8. november, 87 år gammel.
Kai Andersen elskede Compaction, som han var ligeså loyal over for som sine venner og sine nærmeste – hvilket reelt vil sige ’til døden’, og han holdt af sine medarbejdere, der som regel var ansat i en lang årrække.

I Compaction brugte man ikke lange ansættelsesprocedurer, og alder betød ikke noget. Folk med en optimistisk, menneskelig og ærlig fremtoning eller en mand, der kunne lide en enkelt snaps til sildemaden, havde gode odds.

Og så stolede Kai på sine medarbejdere, indtil andet var bevist. Han kunne tage på udlandsferie i en måned uden at ringe hjem een eneste gang. Stor frihed under ansvar for den enkelte medarbejder, som fik lov til at udfolde sine talenter – men han bakkede op, hvis man havde klokket i det.

Kai Andersens ’værdibaserede ledelse’ bidrog til en stærk virksomhedskultur, men hvis der endelig skulle træffes store beslutninger, eksempelvis om afskedigelser, var hustruen Helga den reelle leder!

I mange år blev firmaets julefrokost holdt i privatboligen – noget alle så frem til. Sammen med Helga brugte Kai Andersen meget tid på at købe og pakke flotte, personlige gaver ind til hver medarbejder, som de fik sammen med en hel kurv med eksklusive julegodter og specialiteter samt Helgas hjemmelavede marcipanbrød.

Ellers var det ikke ekstravagance, der prægede Kai Andersen. Kun modstræbende fik sælgerne lov til at føre sig frem i store biler. Kai havde ikke selv dette behov for statussymboler eller ’potensforlængere’. Det var spild af penge. Så kunne folk bare grine af hans gamle Passat diesel, hvis de ville.

Der skulle heller ikke ekstravageres med rejser og repræsentation – og det var OK med turistklasse og hoteller uden for storbyen og messehallerne.

Der kan siges meget positivt om Kai Andersen. Han var meget bevidst om sine værdier og kæmpede for ordentlighed, redelighed og ærlighed – han kunne altid tilgive, hvis blot man var ærlig. Og så var han belæst, læste altid dagens aviser, abonnerede på National Geographic og var meget politisk interesseret. Jeg har ikke oplevet, at nogen kunne slå Kai i Trivial Pursuit.

Kai Andersen var en helstøbt mand. Æret være hans minde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094