23948sdkhjf

Fortsat store bilrabatter efter krisen

Selv om bilsalget er ved at rette sig, er der stadig store rabatter at hente på nye biler. Faktisk kan man spare en månedsløn, hvis man vælger den rette bil, viser FDM-undersøgelse af rabatter på nye biler.
- Markedspriserne ligger ofte langt fra de vejledende priser. Det er muligt at få op til 80.000 kroner i rabat på en udvalgt Ford Mondeo og over 9000 kroner i rabat på selv en lille Toyota Aygo. Det kræver blot, at man ringer rundt for at få et par tilbud på den model, som man har forelsket sig i, siger FDM's forbrugerøkonom Allan Skytte Christensen efter FDM's seneste tjek af de reelle priser på 14 nye populære biler.

Generelt ligger rabatterne på 5-11 procent i forhold til listeprisen, hvor Ford Mondeo med hele 17 procent er højdespringer i undersøgelsen.

FDM's undersøgelse viser, at man kan få rabat på alle modeller, uanset om der er tale om små biler, større familiebiler eller MPVer. Og det kræver ingen særlig erfaring med forhandling.

- Rabatten afhænger af mange forhold. Men udgangspunktet er, at jo dyrere bil desto mere bør man få i rabat, siger Allan Skytte Christensen.

Desuden viser undersøgelsen, at både mænd og kvinder kan forhandle sig til en bedre pris. Det var især under finanskrisen, med det lave bilsalg, at rabatter for alvor begyndte at byde sig til. FDM konstaterer, at rabatterne fortsætter også nu trods stort nybilsalg - tilsyneladende som en ændret norm for bilhandel i autobranchen.

I forbindelse med indhentningen af de mange tilbud, forsøgte flere forhandlere at tilbyde en demobil i stedet for en helt ny bil. Det skyldes, at forhandlerne har mulighed for at indregistrere dem med en meget lav registreringsafgift og derfor kan tilbyde en højere rabat.

Læs mere om køb af ny bil på www.fdm.dk/nye-biler
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11