23948sdkhjf

Genan har ramt en guldåre

Dansk virksomhed vil forvandle ti procent af alle brugte dæk i verden til nye dæk. Virksomheden har opnået et teknologisk gennembrud og bliver nu eneleverandør til dæk-giganten Pirelli.
Stigende råvarepriser baner vejen for et nyt dansk erhvervseventyr, der kan udvikle sig til en forretning i milliardklassen.

Som den eneste virksomhed i verden har danske Genan udviklet en teknologi, der gør det muligt at oparbejde gummi fra brugte dæk til en kvalitet, der kan genbruges i produktionen af nye dæk. Denne teknologi er særdeles interessant for de internationale dækproducenter, som er under stigende økonomisk pres, fordi prisen på rågummi er femdoblet på to år, skriver epn.dk.

Genans teknologiske gennembrud har derfor vakt stor opsigt, og virksomheden har netop underskrevet en samarbejdsaftale med den store italienske dækproducent Pirelli. Aftalen indebærer, at Genan bliver eneleverandør af genbrugt gummi til Pirellis produktion af dæk.

- På verdensplan er vi de eneste, der mestrer en teknologi, som vil gøre det muligt at oparbejde gummi fra brugte dæk til en kvalitet, der kan genbruges i nye dæk. Denne teknologi skal vi nu videreudvikle i tæt samarbejde med eksperter fra Pirelli. Vores teknologi kan - i kraft af samarbejdsaftalen med Pirelli - gøre det muligt at forvandle millioner af brugte dæk til nye. Perspektiverne i dette er meget, meget store, vurderer Thomas Becker, adm. direktør for Genan ifølge epn.dk.

På verdensplan forbruges årligt omkring 13 millioner tons dæk, og en stor del af de brugte dæk bliver brændt. Råstofferne i en mindre del af de brugte dæk bliver på forskellig vis genanvendt, og i denne branche er Genan verdens største.

Virksomheden har kapacitet til at forarbejde omkring 380.000 tons brugte dæk til gummigranulat, som hidtil blandt andet er blevet anvendt som underlag på boldbaner, legepladser og i asfalt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062