23948sdkhjf

Afgiftsfri hybridbiler tiltaler danskerne

Vælger regeringen at føre Klimakommissionens anbefalinger ud i livet, er danskerne klar til at skifte til hybridbiler, viser undersøgelse foretaget for Ingeniørforeningen.
Interessen for at investere i en hybridbil, såfremt den gøres afgiftsfri, er i den grad til stede i befolkningen. Hele 30 procent er i høj eller meget høj grad klar til køre mere miljøvenligt.

Medregnes de danskere, der i nogen grad vil overveje det, er der tale om to ud af tre, hvilket viser, at klimakommissionen med al tydelighed har ramt plet, mener formanden for Ingeniørforeningen Frida Frost.

- Klimakommissionens arbejde er blevet godt modtaget af langt de fleste fagfolk. Nu melder befolkningen også positivt ud på et af de centrale punkter, og det kunne muligvis få klimadebatten tilbage på et konstruktivt politisk spor, siger hun.

Fritages hybridbiler for afgifter, som Klimakommissionen anbefaler, falder prisen fra 650.000 kroner til 275.000 kroner. Men i modsætning til el-bilerne kan hybridbilerne skifte fra el til almindelig forbrændingsmotor, når batteriet er brugt, og den fleksibilitet tiltaler tydeligvis.

- Prisen er naturligvis stadig høj, og det er da også især dem med de højeste indkomster, som vil overveje at købe en hybridbil. Men lysten til at køre klimavenligt er også til stede hos husstande med en indkomst under 400.000 kroner om året, hvilket er glædeligt, siger hun.

Når velviljen til at anskaffe en hybridbil er så markant, bør den politiske berøringsangst forsvinde, ikke mindst når en løsning på trafikområdet er påtrængt, mener Frida Frost.

- Transportsektoren er en af de helt store syndere, når det angår udledningen af CO2, og derfor vil en ændret bilpark i den grad være medvirkende til, at den kurve kan knækkes. Hybridbilerne vil uden tvivl have en positiv effekt, siger hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094