23948sdkhjf

Autonorden klar til Leaf

Autonorden i København er certificeret og klar til at slå dørene op som Danmarks første Nissan Leaf-forhandler, salget gik i gang 19. november.
Autonorden på Englandsvej i Kastrup er blandt andet blevet vurderet på kundetilfredshed, og forhandleren har ligeledes gennemgået omfattende teknisk og kommerciel træning.

Der har været stor interesse for Nissan Leaf, og Autonorden ser nu frem til snart, at kunne levere de første elbiler.

Nissan Leaf er kåret til Årets Bil i Europa 2011, og ikke mindst til World Car Of the Year 2011. Euro NCAP har tildelt Nissan Leaf fem stjerner, og nul-emissions-bilen er således den første eldrevne bil nogensinde, der bliver belønnet med fem stjerner.

Der er et stort ønske blandt flere Nissan forhandlere i Danmark om at blive certificeret Leaf-forhandlere. De forhandlere, som i fremtiden skal sælge elbilen skal gennemgå en række godkendelser og vurderes på resultater fra kundetilfredshedsundersøgelser.

- Vi er glade for, at Nissan Leaf nu kan sælges i Danmark, og da den er en meget vigtig bil for os, er det også afgørende, at vi har de bedste rammer til at udføre salget i. Autonorden har foretaget store investeringer for at blive Leaf-forhandler, og på sigt glæder vi os til at se bilen brede sig hos flere forhandlere rundt om i landet og ikke mindst på de danske veje, siger Peter Hal, landechef hos Nissan Danmark.

Leaf, der kom på markedet i Japan, USA og dele af Europa i starten af året, har en rækkevidde på op til 175 kilometer på en fuld opladning.

Med en pris på 290.690 kroner inklusiv moms kommer Leaf til at koste cirka det samme som en almindelig familiebil i den kompakte hatchback-klasse, og så vil driftsomkostningerne være markant lavere, oplyser Nissan.

Hatchbacken i familieklassen drives af en egenproduceret elmotor og en omformer forrest i bilen, som trækker forhjulene. Vekselstrømsmotoren på 80 kW har et drejningsmoment på 280 Nm, som er tilstrækkeligt til at give bilen en tophastighed på 145 km/t.

Leaf har udstyr som aircondition, navigationssystem, parkeringskamera, stik til lynopladning og smartphone-opkobling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109