23948sdkhjf

Quandt familen bliver hos BMW

Der har i årevis været spekulationer i bilindustrien, om familien Quandt, der er BMW’s hovedaktionærer, ville slippe tøjlerne. Det er yderst sjældent, man hører noget til familien, selv om man ved, at de sidder i baggrunden og trækker i trådene. For nylig fejrede familien 50-året for overtagelsen af selskabet, og den meddelte samtidig, at den ikke agter at ændret noget ved dette.

Stefan Quandt, 44 år og søn af grundlæggerne Herbert og Johanna Quandt, udtalte til tysk presse, efter festlighederne:

- Vi planlægger fremtidens udfordringer. Der er absolut ingen grund til spekulationer, bedyrede han efter de senere års rygter om det modsatte.

Ugen efter fremkom han med udtalelsen om, at familien nok vil koncentrere sig mere aktivt i fremtiden om familiefirmaet, end det er sket de senere år. Stefan Quandt takkede samtidig den mangeårige BMW-chef Eberhard von Kuenheim, der i dag er 82 år, ved festligheden.

Upåvirket af kriser

Siden Herbert Quandt overtog et kriseramt BMW-selskab i slutningen af 1960’erne har der ikke været tab i selskabet. De forskellige energikriser, inklusive den seneste økonomiske finanskrise, er gået uden om BMW. Familien Quandt ejer tilsammen 46,7 procent af aktierne i BMW. Herbert Quandt døde i juni 1982. Selskabet har siden været kørt af enken Johanna Quandt sammen med Eberhard von Kuenheim i mange år.

Den nuværende chef er Norbert Reithofer, men nu agter Stefan Quandt, at være mere med i ledelsesprocesserne, og alle negative rygter er manet i jorden.

Blandt klodens rigeste

Stefan Quandt er nævnt på den seneste Forbes-liste i USA over de 200 rigeste personer på kloden som nummer 132. Han er uddannet ingeniør og industrialist på Universitetet i Karlsruhe.

Da danske Nic. Christiansen i sin tid fik rettighederne til BMW i Danmark, var det ikke mindst, fordi han kendte Herbert Quandt og Eberhard von Kuenheim fra sin tid hos Mercedes-Benz.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141