23948sdkhjf

Stordrift til kundernes fordel

Landets største transportfirma oplever vækst og kan derfor holde priserne i ro trods øgede udgifter til brændstof.
Dansk Auto Logik A/S i Vamdrup og Ringsted har oplevet et år med meget højt aktivitetsniveau på grund af stort bilsalg og tilgang af nye kunder. Dermed kan driften køres mere effektivt, så Dansk Auto Logik kan fortsætte med uændrede priser på kørsel trods stigende oliepriser.

- På vort regnskab kan vi tydeligt se, hvor afgørende stordrift er for vores forretning. Vores holdning er fortsat, at alle biler skal leveres til tiden. Det gælder også, selvom vi ikke kan lave et fuldt læs, når vi kører ud fra vores pladser, siger direktør Kurt Rath.

Stor i ombygning

Dansk Auto Logik er, med sine afdelinger i Vamdrup og Ringsted, landets største aktør, når det gælder transport, opbevaring, opbygning og klargøring af biler. Mere end 80 autotransportere, over 300.000 kvadratmeter sikrede pladser og 4000 kvadratmeter værkstedsbygninger, en solid økonomi og mere end 150 service-orienterede medarbejdere udgør kernen i firmaet, der til næste år kan fejre 50 års jubilæum.

Optimering for lav pris

Transportfirmet har arbejdet for at optimere processerne. På terminalerne er der sket en turn-around, idet terminalmedarbejderne i Vamdrup har overtaget en del af de opgaver, som chaufførerne tidligere varetog. Dermed kører lastbilerne i gennemsnit længere tid på landevejene.

I en vognmandsforretning er olieprisen en væsentlig omkostningsfaktor, som virksomheden reelt ikke har nogen indflydelse på. Derfor er der tradition i branchen for olietillæg på priserne for at omgå denne usikkerhed.

- Vores kunder har ønske om faste priser, og derfor bruger vi ikke olietillæg. Bilsælgere, der bestiller transport, skal have tillid til, at prisen ikke ændrer sig måned for måned. Kun ved årsskiftet har vi dialog med vores kunder om prisniveauet for det kommende år, siger Kurt Rath.

I de sidste to år er olieprisen steget med mere end 30 procent, i 2011 med 17 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093