23948sdkhjf

Danskere på skiferie skal huske miljømærke

Op imod 150.000 danskere kører hvert år på skiferie i udlandet. Danskere, der skal sydpå i år, skal huske miljøzonemærke til turen gennem Tyskland. Hver overtrædelse koster 40 euro i bøde.
Mellem 100.000 og 150.000 danskere kører hvert år på skiferie i egen bil, vurderer Danmarks Rejsebureauforening. Danskere, der skal til Italien, Frankrig eller Østrig og som regner med at slå et smut væk fra motorvejen og ind i Tyskland undervejs, skal købe miljøzonemærker hjemmefra. Dermed undgår de at komme i karambolage med den strikse tyske miljøzonelovgivning, der gælder i 40 byer. Hver overtrædelse koster 40 euro i bøde.

- I modsætning til de danske miljøzoneregler gælder tyske miljøzoner også for personbiler. Hver gang man kører gennem en miljøzone, risikerer man en bøde, og derfor kan en tur uden miljøzonemærke blive dyr, advarer Arne Willerslev-Legrand, adm. direktør hos Applus Bilsyn, der er et af de få steder, hvor man kan købe miljøzonemærkerne i Danmark.

Kulden kan skade bilen

Det er dog ikke kun miljøzonerne, det er vigtigt at forberede sig på. Kulden og sneen på vejen mod de udenlandske skipister stiller også store krav til bilens tilstand.

Tyskland har gennem hele januar haft et vintervejr på linie med det danske - altså med masser af sne og frost -, og flere steder i Østrig har temperaturen i det meste af januar ligget på tocifrede minusgrader, oplyser DMI.dk.

Applus Bilsyn anbefaler danskere, som kører i egen bil, at de får tjekket, om bilen er klar til at køre sydpå på dette tidspunkt om året.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078