23948sdkhjf

Transportminister erkender elbil forsinkelse

Det haster med en afklaring af de fremtidige afgiftsforhold for elbiler, erkendte transportminister Lars Barfoed (K) i onsdags på et møde arrangeret af Dansk Elbil Alliance og elbildesignsamarbejdet ETRANS. Elbiler er fritaget for registreringsafgift frem til udgangen af 2011.

- Vi skal hurtigt finde ud af, hvad der skal ske derefter, sagde Lars Barfoed om det stærkt forsinkede kompleks, der hedder afgiftsomlægning.

Regeringen har for længst nedsat et bilbeskatningsudvalg, men det er forsinket af, at et hollandsk forslag, der skulle danne forbillede, er blevet forsinket.

En af regeringens grundideer er, at det skal blive billigere at købe bil og dyrere at køre bil. Den omlægning af milliarder af kroner betyder dog, at følsomme emner som provenu til staten, ønsker om vækst i samfundet, mindre trængsel og færre CO2-udledninger kommer i spil, påpeger Dansk Elbil Alliance.

Regeringen fremlægger næppe et beslutningsforslag på denne side af sommerferien, og de nye bilbeskatningsregler træder næppe i kraft på denne side af 2017. Også elbilerne vil givet vis blive pålagt en eller anden form for kørselsafgift.

På mødet var Lars Barfoed ikke ligefrem detaljens mand, og trods en erklæret positiv holdning til elbiler, så var han også noget skeptisk. Han fastslår, at elbiler skal tilbyde god komfort, tilstrækkelig rækkevidde og teknisk stabilitet, oplyser Dansk Elbil Alliance, som længe har presset på for en afklaring af afgiftsforholdene for elbiler fra 2012 og frem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078