23948sdkhjf

Tænk på soltag og lystbåde

Webasto tagløsninger er ikke kun soltage til biler, men også til søs.
Sig navnet Webasto, og de fleste vil nok tænke på bilvarmere / og hvem gør ikke det i denne kolde tid, men rent faktisk er den største produktgruppe for Webasto på verdensplan soltage. Webasto er i dag markedsleder og den største producent og leverandør af soltage med direkte leverancer til bilfabrikker verden over.

Herhjemme leverer Webasto soltage til eftermontering i biler, og selvom soltage udgør den mindste del af Webasto Danmarks omsætning, er det et forretningsområde i vækst, siger salgs- og marketingchef Erik Fischer Madsen.

Et soltag er ikke altid bare et soltag, men ofte en komplet tagløsning. Nogle gange er der tale om komplette tagløsninger, som Webasto har udviklet i tæt samarbejde med den enkelte bilfabrik.

Webasto har i dag et tæt samarbejde med blandt andet Ferrari og har sammen med dem udviklet en komplet tagløsning til deres Ferrari California, som bygger på de allernyeste teknologier. Der er tale om et komplet foldetag / en såkaldt udtrækkelig hardtop, en RHT.

Ikke kun til biler

Webasto er også markedsleder, når man taler om soltage og komplette tagløsninger til marinemarkedet.

Intet er for småt eller stort og Webasto har i dag markedets bredeste program af soltage til både. Det er imidlertid ikke altid, at man kan klare sig med en standard løsning udtaler Erik Fischer Madsen. Men talrige design muligheder og valg af materialer gør, at Webasto er i stand til at opfylde næsten ethvert behov, uanset om der er tale om et soltag eller en komplette tagløsning. Webasto samarbejder i dag med værfter verden over.

Webasto i Danmark monterer ikke selv soltage, men samarbejder med en række karrosseriopbyggere, værksteder og værfter, der er specialiseret og specialuddannet i montering af soltage.

- Når du arbejder med soltage, skal du have "bløde" hænder. Man skal have specialværktøj til at skære hul i taget, og man skal være opmærksom på, at man ikke grundlæggende ændrer på bilens konstruktion og deformationszonerne, siger Erik Fischer Madsen., som endvidere udtaler, at Webasto advarer imod at montere soltage, som ikke har en TÜV/ABE godkendelse til den pågældende bilmodel.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078