23948sdkhjf

Toyota tilbagekalder 2,3 millioner biler

Toyota er ramt af en kvalitetsbacille, som man helst ville være foruden. Facts er, at der igen skal tilbagekaldes 2,3 millioner biler i USA. Den kommer efter sidste års tilbagekaldelse af 4,2 millioner biler med en bundmåtte, der kunne forstyrre gaspedalen, hvilket havde skabt flere uheld.

Den sidste tilbagekaldelse rammer mange af de samme ejere, som sidste efterår fik brev fra forhandleren. Denne gang er det gaspedalen, som er problemet. Den kan pludselig skabe en uønsket acceleration.

En af USA’s kendte analyseeksperter inden for bilindustrien, Maryann Keller, som i dag driver eget bureau, har udtalt til The Detroit News, at det koster Toyota masser af penge med de alt for mange tilbagekaldelser, udover det dårligere omdømme, de skaber.

Det er imidlertid Toyota selv, som har fat om problemet, før myndighederne National Highway Trafic Administration havde vurderet sagen efter 15 alvorlige uheld. Det er samtidig kommet frem i USA, at Toyota havde samme problem i Europa i slutningen af 2008.

Tilbagekaldelsen omfatter nogle af Toyotas populæreste modeller såsom RAV4, Corolla, Matrix, Avalon, samt Camry, og to pickups, som kun sælges i Nordamerika. Ingen Lexus- modeller, eller Scion, som kun sælges i USA, er omfattet af den seneste tilbagekaldelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078