23948sdkhjf

Skat blæser til kamp mod snyd med leasing

Forhandlere, leasingselskaber og transferpriser underkastes intensiv kontrol de kommende måneder af falske demo- og leasingbiler.
Skattevæsenet kaster sig ud i kampen for at bevare milliardindtægter fra bilafgifter. Kontrolbesøg hos autoforhandlere og bil-leasingselskaber skal afdække omfanget af misbrug og brådne kar, der fifler med registreringsafgiften.

"Skat har konstateret, at biler indregistreret som demobiler eller til leasing i stadig flere tilfælde i virkeligheden er solgt til private, allerede inden de bliver indregistreret første gang. Derfor sætter Skat i de kommende måneder ind med kontrolbesøg i bilbranchen," skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Bilmarkedet forvrides

Samtidig samler Skat en ny ekspertgruppe, der skal analysere registreringsafgifterne og de forskellige afgifters indvirkning på prisdannelsen på hele bilmarkedet.

- De nuværende afgiftsregler, der giver en lempelse til særlige formål, bliver misbrugt. Det giver en frygt for, at bilmarkedet for både nye og brugte biler kan blive skævvredet, erklærer produktionsdirektør i Skat, Steffen Normann Hansen, i pressemeddelelsen.

Skat vil også se på transferpriserne mellem forbundne selskaber. Nogle leasingselskaber er koblet så tæt sammen med importører og finansieringsselskaber, at Skat vil undersøge priserne i de indbyrdes bilhandler. Det gælder også den grænseoverskridende handel mellem bilproducent og importør, tilføjer Steffen Normann Hansen.

- Ud over egentlige kontrolbesøg hos bilforhandlere og leasingselskaber vil vi også øge kravene til dokumentationen især hos de såkaldte "stregspillere", der ikke bare går til stregen, men gerne overtræder den, fortsætter Steffen Normann Hansen.

Glad for branchens støtte

- Sidste år konstaterede Skat i et pilotprojekt, at ikke alle forhandlere og leasingselskaber spillede efter reglerne. I mellemtiden har Skat holdt møde med brancheforeningerne for at gøre opmærksom på, at der kan være brodne kar blandt deres medlemmer. Brancheforeningerne har taget positivt imod Skats initiativ og vil være med til at vejlede medlemmerne, fremhæver Steffen Normann Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094