23948sdkhjf

FDM rådgiver unge ved det første bilkøb

Brugte biler kan gemme mange ubehagelige overraskelser under motorhjelmen, mener FDM. Ny købsrådgivning skal hjælpe unge til at undgå dårlige bilkøb.
Køreprøven er bestået, pengene sparet op, og nu skal den første bil købes.

For mange unge er den første bil dog ikke altid den gode oplevelse, det kunne være.

Dårlige bremser, gennemtæringer og ulovligt monteret ekstraudstyr er ofte med til at gøre livet som bilejer både surt og dyrt. Derfor lancerer FDM test og bilsyn nu en købsrådgivning til unge, der står og skal til at købe brugt bil til under 50.000 kroner. Her vurderes bilens tilstand i forhold til alder og kilometerstand, og om et køb vil være tilrådeligt.

- Vi får desværre ofte henvendelser fra unge som efter at have købt en brugt bil finder ud af, at den langt fra er i så god stand, som de troede eller blev lovet. Brugte biler kan indeholde ubehagelige overraskelser, derfor gælder det om at kende bilens stand, inden man køber, for ellers kan selv en billig bil blive meget dyr, siger Jørgen Jørgensen, afdelingsleder i FDMs tekniske rådgivning.

Mens man har en række klagemuligheder, når man køber bil hos en forhandler, er man som forbruger normalt dårligt stillet, hvis man køber bilen privat. Derfor er det en god idé at få undersøgt bilen, inden kontrakten skrives.

FDM's købsrådgivning ligger i forlængelse af det nye Young FDM-medlemskab for unge mellem 18-25 år. Ved købsrådgivningen bliver bilernes bremser testet på et bremserullefelt. Derudover miljøtestes bilerne blandt andet også, ligesom undervognen gennemgås på liften, og der køres en længere prøvetur. Slutteligt udfærdiges en rapport, hvori bilen vurderes som god, middel eller dårlig. Desuden er det som FDM-medlem altid muligt at kontakte FDM's tekniske og juridiske rådgivning for at få vejledning om bilkøbet.

- Det er ikke alle, der selv kan vurdere en bils stand, og her er købsrådgivningen en god hjælp. For eksempel forveksler mange en nysynet bil med en fejlfri bil, og det er langt fra altid tilfældet. Med en købsrådgivning får man en objektiv vurdering af den enkelte bil, herunder hvad man kan forvente af udgifter inden for en kortere periode, siger Jørgen Jørgensen.

FDM's nye købsrådgivning er en mindre undersøgelse af bilen og kan derfor ikke sammenlignes med FDM's normale brugtbiltest. Derfor anbefaler FDM også, at man får lavet en brugtbilstest, hvis bilen koster mere end 50.000 kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109