23948sdkhjf

Styr på krudtet med det rigtige værktøj

En boks med specialværktøj kan sikre autogenbrugere og andre, at airbag ikke giver problemer under demontering og miljøbehandling af skrotbiler.
På Dansk Auto Genbrugs generalforsamling forleden blev det faglige indhold krydret med præsentationen af et nyt elektronisk stykke værktøj til brug for især autogenbrugerne.

Boxen er en enhed, som er bygget til at detonere pyroteknisk udstyr (PU) i biler såsom airbags og selestrammere. Boxen giver autogenbrugere mulighed for hurtigt, smidigt og sikkert at detonere uaktiverede pyrotekniske enheder før ophugning.

Fokus har været på, at enheden skal øge sikkerheden for de personer, som udfører demontering og detonering af pyrotekniske enheder, ligesom det har været vigtigt, at systemet kan anvendes på alle typer biler med de medfølgende kabler.

Boxen har tre indkoblingsmuligheder for at give en hurtig indkobling uafhængig af alder og skade på køretøjet. Tanken er, at den pyrotekniske enhed, som er monteret i køretøjet, og som ikke er demonteret af andre årsager, skal blive siddende, og at enheden i første omgang skal kobles på kablerne, som går til styreenheden for airbags. Dette fordi man der kan få kontakt med alle pyrotekniske enheder. Den første type af indkoblinger er specialklemmer, som kobles direkte på kablerne ved den ønskede enhed eller i stikket ved styreenheden til airbags.

Tre tilkoblinger

Den første type af indkoblinger er specialklemmer, som kobles direkte på kablerne ved den ønskede enhed eller i stikket ved styreenheden til airbags. Den anden type af indkobling er klemmestifter, som kobles ind på ledningsnettet for airbags.

Den tredje måde at indkoble systemet er via bilens diagnosestik CAN-bus. Dette kræver dog, at hele bilens elsystem er intakt. Nye opdateringer af dette system er under udvikling.

Forsvarlig affyring

Boxen tester alle former for tilsluttede kabler og finder selv alle pyrotekniske enheder og giver oplysninger om fundne enheder. Boxen er udstyret med et langt kabel, så affyringer af enheder kan foregå på sikkerhedsmæssig forsvarlig afstand.

Udstyret kan også anvendes på eftermonterede pyrotekniske enheder. Man kan detonere op til 12 enheder ad gangen.

Boxen forhandles eksklusivt af DAG til foreningens medlemmer i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078