23948sdkhjf

Studerende på Volvo-besøg

Biløkonomstuderende på tredje semester fra både Lyngby og Århus har været på det årlige besøg hos Volvo Centret i Göteborg. En traditionsrig tur, som både bærer præg af faglighed og sociale arrangementer.
Onsdag den 3. november tog de kommende biløkonomer af sted mod en af uddannelsens arrangementer - besøget hos Volvo Centret i Göteborg. Turen de seneste år har givet de studerende indsigt i Volvo koncernen samt dennes arbejde med sikkerhed og miljø, hvor de har ry for at være blandt verdens bedste.

I alt tog 11 studerende samt en vejleder af sted mod Göteborg onsdag og var hjemme igen fredag aften.

Hos Volvo var der udover en rundvisning på fabrikken, en gennemgang i afdelingerne for sikkerhed og miljø.

Sikkerhed og miljø er nogle af de emner, købere er begyndt at interessere sig mere og mere for, når de køber ny bil.

- De fleste biløkonomstuderende oplever i dag, når de snakker med kunder, at det blandt andet er spørgsmålene omkring sikkerhed og ikke mindst miljø, der interesserer køberne. Det var interessant at høre Volvos ideer og tanker om dette emne, og det er noget, der er en spændende fremtid i, siger studerende Søren Hamann Johnsen, Autohuset Vestergaard.

Testkørsel

Udover de forskellige rundvisninger, var der også mulighed for at testkøre Volvos forskellige personvogne. Det skete på Volvos eget testanlæg.

- Det var en sjov oplevelse at testkøre bilerne. For lang de fleste var der ikke det store kendskab til Volvo. Det var en anderledes testbane der ikke lagde op til fart, men havde mere fokus på køreoplevelsen, siger Thomas Buus fra Als Motor.

Netværk

Udover det faglige var der også arrangeret nogle sociale og netværksfremmende arrangementer, da netop netværket er den helt store force, ved at være biløkonom.

Netværket betyder meget på uddannelsen og de studerende imellem. Samtlige studerende bruger hinanden på kryds og tværs, og der går ikke en dag, hvor der ikke snakkes om erfaringerne fra deres praktikpladser.

- Disse virksomhedsbesøg giver os en kæmpe mulighed for at forbedre vores netværk med de studerende fra Lyngby. Vi ses årligt til 4-5 arrangementer, hvor der hver gang kommer nye og spændende inputs, og derfor er det også ekstremt vigtigt at takke de sponsorer, som gør disse ture mulige, bemærker biløkonomstuderende fra Århus, Kenni Sander Rasmussen, Motor-depotet Viby J.

Ekstra overraskelse

Udover at have arrangeret en tur til Göteborg for at se Volvo-fabrikkens forskellige afdelinger har de fire studerende også en overraskelse til deres med studerende. Sebastian Jacobsen, MAN, fortæller:

- Vi havde planlagt en overraskelse til vores medstuderende. Fire studerende havde planlagt forskellige team-building arrangementer deriblandt rallykørsel i en Volvo 740. Alle studerende var meget begejstrede for arrangementet, som satte et fantastisk punktum for turen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063