23948sdkhjf

Fupmagere er ude efter biler

23-årig narrede syv biler fra godtroende bilejere. Men man kan sikre sig mod fupmagere ved at følge en række enkle råd, råder Autocom.dk.
I 2009 lykkedes det ifølge politiet en 23-årig mand fra Randers at franarre syv biler til i alt cirka 2,3 millioner kroner fra syv jyske bilejere. Han har nu siddet i arresten i Århus i snart to måneder og venter på sin dom.

- Bilerne fandt han på nettet, men det betyder ikke, at online handel er mere usikker end andre former for handel. Med en række simple forholdsregler kan man sikre sig mod at blive taget ved næsen, råder Morten Holmsten, salgsdirektør på online bilauktionen Autocom.dk.

- Det er ikke internettet som sådan, det er galt med. Svindlere har der altid været, men man skal altid være på forkant med deres metoder, så man ikke bliver snydt. Når man får et tilbud, der lyder for godt til at være sandt, så er det nok heller ikke sandt, tilføjer han.

Morten Holmsten har en række gode råd til folk, der vil sælge deres bil på nettet:

- Hvis man sælger selv, må man aldrig udlevere registreringsattesten, før pengene står på kontoen, eller man har fået en bankcheck med to underskrifter. En check fra en bilforhandler er normalt også altid i orden, men er man usikker, kan man jo betinge sig i slutsedlen, at handlen først er gennemført, når checken er indløst i banken. Kontanter, der ikke er falske, er selvfølgelig også okay. Men man må ifølge hvidvaskningsloven ikke modtage over 100.000 kroner i kontanter. Det har kostet en forhandler i Silkeborg en kæmpebøde, selv om han ikke havde hørt om loven, forklarer Morten Holmsten.

Han tilføjer, at en meget sikker metode er at sælge bilen på en online bilauktion, som kun professionelle bilforhandlere må benytte.

- I øvrigt kan man altid tage en bankrådgiver eller en advokat med på råd. Det er trods alt mange penge, der er på spil, når man sælger sin bil, råder han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.063