23948sdkhjf

Kraftig stigning i bilsalget

Salget af nye personbiler steg 36,7 procent i januar, og fremgangen fra slutningen af sidste år fortsætter dermed i 2010. Varebilssalget falder dog fortsat og nåede en ny bundrekord i januar.
Personbilssalget steg i januar kraftigt i forhold til januar 2009. En fremgang på 36,7 procent vidner om et marked i stærk vækst, og bringer salget i januar meget tæt på salget i 2007, hvor finanskrisen endnu ikke var begyndt.

- Den positive udvikling på personbilsmarkedet synes for alvor at have bidt sig fast. Vi oplever en kraftig fremgang fordelt på stort set alle mærker og segmenter. Ikke mindst i lyset af krisen er det desuden meget positivt, at markedet går frem for tredje måned i træk og naturligvis ikke mindst med så høje procentsatser, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Årsagerne til væksten i bilsalget er ifølge Bent Mikkelsen mange, men forklaringen skal blandt andet findes i den generelt forbedrede økonomiske situation.

- Vi har en historisk lav rente, og sammen med skattelettelserne har det helt klart været med til at sætte gang i salget. Samtidig oplever vi også, at de bilkøb, der måske er blevet udskudt på grund af krisen nu i stort omfang bliver til noget. Man kan sige at, der har været et opsparet behov for nye biler i markedet. Vi forventer også en fremgang i de kommende måneder, men måske i et mere begrænset omfang, siger Bent Mikkelsen, der dog understreger, at meget stadig afhænger af den generelle udvikling i konjekturerne, ikke mindst i ledigheden.

Stadig få solgte varebiler

Varebilsmarkedet lider i modsætning til personbilerne fortsat under en betydelig tilbagegang. Faldet blev på 21,4 procent sammenlignet med januar sidste år. Det blev således den dårligste januar for varebiler i mere end 10 år.

- Varebilsmarkedet tester desværre nye bundgrænser for tiden, siger Bent Mikkelsen. Det er et tegn på, at investeringslysten endnu ikke for alvor er tilbage i de små og mellemstore virksomheder og, at vi på trods af de flotte personbilstal ikke kan erklære krisen for et overstået kapitel, siger Bent Mikkelsen.

Lastbiler hårdt ramt

Nyregistreringerne af lastbiler faldt i januar med 65,4 procent sammenlignet med januar 2009.

- Lastbilsmarkedet er hårdt presset, men fungerer anderledes end det er tilfældet med person- og varebiler. Tallene er længere undervejs grundet leveringstiderne, men der er ingen tvivl om, at krisens indvirkning på transportbranchen kan aflæses i de dårlige tal for januar, og der går formentlig noget tid endnu inden vi for alvor vil opleve en bedring af dette marked, siger Bent Mikkelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14