23948sdkhjf

Skatteministeren sværger til købsafgiften

Liberal Alliances tanke om halvårlig miljøafgift vil kosten staten milliarder, mener Troels Lund Poulsen.
Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) jorder endnu engang et tilløb til at ændre bilafgiftssystemet. Denne gang er det et forslag fra Anders Samuelsen (LA) om at erstatte værdiafgiften ved købet med en halvårlig miljøafgift, der bestemmes af bilens CO2-udledning, brændstoføkonomi og eventuelt bilens pris.

Anders Samuelsen ønsker den indført for nye personbiler og varevogne, der indregistreres første gang efter 1. januar 2012, og omlægningen af engangsafgiften til en halvårlig afgift skal ikke medføre tab af afgiftskroner.

Det sidste er umuligt, mener Troels Lund Poulsen, som har skrinlagt embedsmandsarbejdet med en miljøomlægning af bilafgifterne.

- En omlægning fra 2012 har den uheldige effekt, at statens indtægter fra bilafgifterne forskydes til senere år, idet afgiftsbetalingen fordeles over hele bilens levetid. Dermed vil der på kort sigt opstå et markant provenutab, hvilket ikke undgås, medmindre det vælges at øge den samlede beskatning af biler, svarer skatteministeren.

- Det er i den nuværende situation ikke forsvarligt at foretage en omlægning af bilafgifterne, der kan føre til en reduktion af indtægterne med flere milliarder igennem en længere årrække, indtil bilbestanden er blevet udskiftet med biler, der betaler den nye årlige afgift, siger Troels Lund Poulsen.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109