23948sdkhjf

Olien kommer helt ud i hjørnerne

Hvert sparet skridt i løbet af en arbejdsdag bliver sammenlagt over ugen til flere kilometer. Det er et af de punkter, hvor Oil Watch er værdifuld.
Der er brug for mange slags væsker i det daglige på et værksted og skal oliekanden fyldes op flere gange, bliver det til mange skridt - og så er, må vi nok indrømme, målingen knap så nøjagtig i oliemålet.

Medarbejderne fra H. Orloff, der er eneforhandler af Permex Oil Watch computerstyret olie-udskænkning system, har deres gang i mindst 300 værksteder og servicehaller og oplever, hvordan brugere og olieselskaber er meget tilfredshed med den sikkerhed, systemet giver dem og deres kunder.

Permex system har enkeltstående tastaturer, der kontrollerer udskænkningen ved hjælp af magnetventiler og den udskænkede mængde bliver udmålt af pulstællere, der sender signaler tilbage til en computer, hvor oplysningerne om mængden lagres på det indtastede arbejdskort.

Kunden bonnes for den mængde væske, der er brugt, hverken mere eller mindre.

- Systemet giver værkstederne sikkerhed og kontrol med beholdningen af olie og andre væsker samtidig med, at der opnås en høj grad af fleksibilitet, der er nødvendig i nutidens travle og progressive værksteder, fortæller ejer af firmaet H. Orloff, Jan Jørgensen.

H. Orloff overtog for en del år siden forhandlingen efter H.C. Puck og har siden installeret ganske mange anlæg.

Olie-vagthund

Oil Watch kan stemme forbrug af med indkøb og lager og med indbygget advarsel selv gøre opmærksom på, at det nu er tid til at hjemkøbe nyt. Advarslen kan sættes, så computeren foreslår indkøb under hensyntagen til normal leveringstid fra en given leverandør.

Det er ligeledes muligt at samkøre lageropgørelsen med oplysninger om, hvor meget spildolie, der går ud af virksomheden i den anden ende.

H. Orloff har fået udviklet links til nogle af automobil importørernes edb-systemer så udskænkningerne smøreolie og væske automatisk kommer ind på kundens arbejdskort og faktura.

- Der kan skrues rigtig mange elektroniske finesser på et anlæg, men de fleste vælger enkle elementer, som passer præcis til deres virksomhed, siger Jan Jørgensen.

Mange har slangeruller tilkoblet, men naturligvis kan man nøjes med eller supplere et anlæg med udskænkning i oliekander.

- Kundekredsen dækker autoværksteder, tankstationer, mekanisk industri, kemiindustriprocesindustri, landbrug, både, byggeindustri, vejarbejde, jernbaner og transport med mere.

- Der er mange som får hjemmeanlæg for at spare tid. Flere kommuner har det og ikke mindst busselskaber, siger Jan Jørgensen.

Fyldt med numre

Der er mange andre spændende "væske-sager" på lageret.

- Og hvis vi ikke har det, så skaffer vi det siger Allan Jørgensen, bror til jan Jørgensen.

Når man så skal af med de brugte væsker er H. Orloff også leveringsdygtig, så værkstederne kan efterleve den lange række af miljøkrav, så affaldsprodukter, herunder spildolie, skal opsamles, hvilket også kræver, at man hele tiden tænker på værkstedslogstikken.

- Vi kender alle de bekendtgørelser og love og paragraffer, som værksteder er underlagt. Der er i grunden ikke fastlagt så mange ting i loven, så de lokale kommunale miljømyndigheder skal ofte skønne, om indretningerne af værkstederne, opstilling af tanke til spildolie, afløb, rørføringer, størrelser og udformning af spildkar er i orden.

- Så er det, at vi kan fortælle myndigheden, at vi har gjort sådan og sådan i en anden kommune og at stadsingeniøren dér har godkendt systemet og så vælger man ofte også at godkende vores udspil i den nye kommune, siger Jan Jørgensen.

De seneste lovkrav

Miljøministeriet har besluttet, at alle tankanlæg som rummer mere end 6000 liter skal inspiceres og godkendes og det skal være sket inden 1. april i år.

- Det er også en opgave vi kan løse, fortæller jan Jørgensen.

De følger deres 8-punktsplan som indebærer afmontering af mandedæksel, olie/væske opsugning, udblæsning af dampe, som i visse tilfælde skal isoleres, tankrensning, ultralydsmåling af tanken, den opsugede væske/olie tilbageføres, på med mandedæksel og endelig en trykprøvning.

Lidt undskyldende siger Jan Jørgensen, at det ikke nødvendigvis er Miljøministeriet, som har besluttet det, men det forordningen kommer fra EU.

- Det gør en forordning om kalibrering af udstyr til udskænkning. Her tænker de først og fremmest på industri- og værkstedsudstyr, siger Jan Jørgensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078