23948sdkhjf

Løveselskabet fylder 200 år

Det er i år 200 år siden, at de to brødre Jean-Pierre og Jean-Frederic Peugeot ændrede faderens mølle til et stålværk, og bragte selskabet ind i på den industrielle løbebane.

Peugeot har udviklet mange forskellige ting gennem årene lige fra salt- og peberkværne, som stadig er blandt verdens mest solgte, til cykler, knallerter, scootere, symaskiner og meget mere. Samt selvfølgelig biler, som i dag nyder stor respekt på alverdens markeder, bortset fra i Nordamerika, hvor Peugeot ikke markedsføres.

Hele selskabets udvikling kan opleves i et fantastisk museum i hjembyen Sochaux, som vi omtalte her i bladet for et par år siden efter et længere besøg. Det er et stop værd, hvis man er på de kanter til sommer, ikke langt fra Basel inde på den franske side af grænsen. Her er noget for hele familien, cafeteria, og selvfølgelig alle de legendariske modeller op gennem årene.

I anledning af jubilæet introducerer Peugeot et nyt og mere moderne løvelogo og en smart sportsvogn som konceptbil på Geneve-udstillingen i begyndelsen af marts med ny teknologi i form af en 1.6 liters avanceret benzinmotor og 95 hk el-motor med træk på alle hjul, i alt 313 hk. Samme udvikling kommer i Peugeot 3008 i 2011, med et CO2-udslip på kun 119 gram/km.

Plug-in teknologi, i form af elbiler til strøm fra et almindeligt stik ved hjemmet, kommer i 2012. Efter 200 år lever løveselskabet godt. Der er masser nye modeller på vej.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.407