23948sdkhjf

General Motors begynder at afvikle Saab

General Motors lukker hellere Saab Automobile end at sælge den svenske bilproducent til nogen, som virksomheden ikke tror på. Ifølge næstformand i General Motors’ bestyrelse, Bob Lutz, har ingen af de afgivne købsbud således været "finansielt mere gunstige" end at nedlægge selskabet.

GM, der ejer Saab, meddelte derfor mandag, at man er i færd med at lukke bilfabrikken. En kattelem står dog stadig åben, idet GM gerne modtager nye købstilbud i afviklingsperioden.

General Motors adm. direktør Ed Whitacre har bedt firmaet AlixPartners om at begynde afviklingen.

På det seneste er der imidlertid kommet nye købere til, ud over den hollandske sportsvognsproducent Spyker, oplyser Paul Åkerlund fra Saab-ledelsen til fagforeningen IF Metall i Sverige. Her mener en talsmand fra fagforeningen, at det er direkte uansvarligt af GM at gå i to retninger, både mod et salg og mod afvikling.

En af de nye interessenter er Formel 1 chefen Bernie Ecclestone, som ifølge BBC, har slået sig sammen med et privat investeringsselskab i Luxembourg, Genii Capital, der for nylig har sat en større sum penge ind i Renaults Formel 1 aktiviteter som ny hovedsponsor. Buddet kom torsdag aften i sidste uge kort før budfristen udløb, siger Lars Carlström, der er koordinator og talsmand for Genii og Ecclestone-konsortiet. Det er siden kommet frem, at Carlström i 1999 er dømt for skattefusk, skriver Ritzaus Bureau.

Bernie Ecclestone er manden bag Formel 1. Det er tidligere oplyst, at han er blandt de rigeste i Storbritannien. Han har gennem mange år tjent milliarder af kroner på blandt andet tv-rettighederne til Formel 1.

Også den tidligere MAN-chef, svenske Håkon Samuelsson, har sammen med en svensk investeringsgruppe, givet et bud på Saab.

En del af Saabs rettigheder og teknik til ældre modeller blev for nylig solgt til kinesiske Beijing Automobile, BAIC, for et beløb svarende til en milliard danske kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14