23948sdkhjf

Michael K. Christensen kører GP3 i år

Den 19-årige Michael K. Christensen fra Karslunde har vundet næsten alt af interesse indenfor karting: Det tyske mesterskab to gange, EM for juniorer, nummer to ved VM, nummer fire i den prestigefyldte Formula BMW-serie med syv sejre, nummer to i Macau, og nummer to i verdensfinalen, samt vinder af BMW Scholarship på 560.000 kroner. For den unge kører kulminerede det hele i slutningen af 2009, da han blev kåret til "Årets Bilsportskører" af Dansk Automobil Sports Union, DASU.

Michael K. Christensen skal i år deltage i GP3 serien for Team MW Arden. Det er en helt ny serie, der er baseret på den succes, som GP2 har opnået de seneste år med en konkurrencedygtig bil til rimelige penge, lanceret af organisationen bag GP2. Serien afvikles sideløbende med de fleste Formel 1 og GP2 løb, med undtagelse af Tyrkiet og Monaco, idet både GP2 og GP3 er lige under Formel 1, og dermed fungerer som rugeklase for Formel 1.

Racerbilerne er alle ens med 280 hk Renault motor og chassis fra Dallara. Ti teams er tilmeldt hver med tre biler. Det er teams fra Spanien, to teams fra Frankrig, tre teams fra Storbritannien, Schweiz, Tyskland, Australien og Irland.

GP3 er Teamchef Julian Rouse udtaler, at han er glad og tilfreds med, at det lykkedes at skrive kontrakt med Michael K. Christensen, som i 2009 satte flere banerekorder. Han er absolut en mulig mester i den nye serie, udtaler Rouse. Michael K. Christensen selv siger:

- Jeg er meget tilfreds med denne aftale. Det er en stor mulighed for mig at arbejde tæt sammen med Mark Webber og Christian Horner, der driver det succesrige team. De har en flot historie i alt hvad de har deltaget i. Jeg er sikker på, at dette er det rigtige team for mig i 2010. Der skal lyde en stor tak til både Mark Webber og Christian Horner, som har givet mig denne store mulighed, udtaler Michael K. Christensen.

De første test foregår på sydfranske Paul Ricard to gange i løbet af marts, samt i Barcelona medio april. Løbslisten 2010 ser således ud:

8.-9. maj, Circuit de Catalunya. Det Spanske Formel 1 GP

19.-20. juni, Algarve, Portugal. Afvikles alene

26.-27. juni, Valencia. Det Europæiske GP

10.-11. juli, Silverstone. Det Engelske GP

24.-25. juli, Hockenheim. Det Tyske GP

31. juli - 1.august, Hungaroring. Det Ungarske GP

28.-29. august, Spa-Francorchamps. Det Belgiske GP

11.-12. september, Monza. Det Italienske GP
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141