23948sdkhjf

De får visioner ud at køre

Bilstein er med på holdet, når fabrikanternes idéer skal omsættes til køretøjer i faktisk størrelse.
Futuristiske concept cars er altid highlights på biludstillinger rundt om i verden og som bilfabrikkernes pålidelige partner indenfor undervogne er Bilstein fabrikken ofte med i udviklingsprocessen fra den spæde start.

Det, som adskiller Bilstein fra andre i samme situation, er at Bilsteins erfaring i design af undervogne, som spænder lige fra undervogne til almindelige husholdningsbiler til den aktive sportsundervogn til en "musclecar" fra en af de mere eksotiske bilproducenter.

Fra det daglige leveringsprogram af sportsstøddæmpere, gevindfjederben og andre elementer, hentes teknikken og udvikles herfra til konceptbilen.

Seneste eksempel herpå er japanske Mazdas MX5 Superlight Version concept car. Sammen med det europæiske Mazda Design Centre i Oberursel, Tyskland, har Bilstein udviklet en helt særlig undervogn skræddersyet til denne specialmodel og med vægt på performance.

Fra ide til prototype

I starten er der altid en vision, og sådan blev også ideen om MX5 Superlight født.

Fra det første udkast blev vist, tog det kun tre måneder for Mazda European Design Centre at færdiggøre den første model af denne kompromisløse "superlight" MX5 conceptcar, baseret på den klassiske MX5’er.

For at sikre at køreoplevelsen kunne matche det sportslige look blev Bilstein valgt som partner til udvikling af undervognen.

Undervognen er baseret på Bilsteins B16 PSS10 gevindundervogn, hvor hårdheden kan justeres (uden brug af værktøj) i 10 parallelle trin med matchende kompression og rebound dæmpningskurver.

Projectmanager Hasip Girgin kommenterer således på valget af affjedring.

- Vi vidste helt fra starten af projektet, at Bilstein støddæmperteknikken var den rigtige til et sådant projekt. Efter at have testet Bilsteins udvikling af B16 PSS10 prototypen til MX5 Superlight var vi klar over, at undervognen passede til bilen som hånd i handske, fortæller han.

Til eftermarkedet

Også MX5 gadeversionen sætter sin lid til Bilstein monotube støddæmpere.

Enhver som bestiller MX5 med "Sport Line" pakken kan endda nyde samme køreoplevelser som i MX5 Superlight versionen, når undervognen indstilles i forskellige trin til optimal køreglæde.

Bilstein B16 PSS10 gevindundervognen kan desuden eftermonteres på alle nyere MX5’ere. Mazda MX5 er blot det sidste eksempel på BILSTEINs ekspertise indenfor udvikling og produktion af en lang række specialiserede produkter indenfor affjedringsteknologi.

Blandt Bilstein kunder er foruden Mercedes og Porsche også Aston Martin, Audi, BMW, Bugatti, Jaguar, Land Rover, Lotus, Mazda, Mitsubishi, og Nissan. Disse referencer taler naturligvis for sig selv, og de erfaringer som vindes sammen med bilfabrikkerne reflekteres derfor når Bilstein ofte betegnes som "nok verdens bedste støddæmper" på eftermarkedet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078