23948sdkhjf

Honda får rekordstor bøde

Manglende indrapportering af fejl og uheld i biler.
Den amerikanske myndigheder har givet Honda den største bøde nogensinde til en bilproducent. Det japanske bilfirma skal betale 440 millioner kroner for ikke at følge lovkrav om indrapportering af fejl og uheld i deres biler. Siden 2003 har Honda indrapporteret 1114 tilfælde, men undladt at informere om yderligere 1700.

Sidste år fik Ferrari en bøde på 22 millioner kroner for tilsvarende forseelser. Det var indtil forleden den største bøde hidtil, men den rekord har Honda altså nu slået med en faktor 20, skriver Berlingske.

Honda måtte sidste år tilbagekalde 10 millioner biler på grund af defekte airbags. Mindst fem mennesker er bekræftet dræbt af Hondas airbags, der sendte en byge af fragmenter ud over fører og passagerer, når den udløses.

- Det sender en klar besked til hele branchen, at producenterne har et ansvar for komplet og punktlig indrapportering af den type kritisk sikkerhedsinformation, siger Mark Rosekind, leder af National Highway Traffic Safety Administration, til Washington Post.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066