23948sdkhjf

Citroën blev Årets Campingtrækker

Citroën C4 Grand Picasso 2,0 er både en god campingtrækker og en fin familiebil med plads til syv personer. Kombinationen af køreegenskaber og familievenlighed betyder, at bilen nu kan smykke sig med titlen Årets Campingtrækker 2015.
En god måned efter at Citroën C4 Cactus blev valgt til Årets Bil i Danmark 2015, har det franske mærke sikret sig endnu en pris, nemlig som Årets Campingtrækker 2015. Konkurrencen var hård, men Citroën C4 Grand Picasso 2,0 formåede alligevel at sætte samtlige konkurrenter til vægs, da i alt 15 biler dystede om titlen som Årets Campingtrækker 2015. Det er første gang, at en 7-personers MPV vinder titlen, som Dansk Camping Union står bag.

Lillebroder Citroën Picasso var med i trækkerfeltet sidste år, hvor det blev til en fornem tredjeplads, men denne gang ville Citroën altså ikke lade sig "nøje" med bronze og endte øverst på medaljeskamlen.

Forskellen på Citroën Grand Picasso og den almindelige Picasso er blandt andet, at storebror Grand Picasso har seks centimeter længere afstand mellem for- og bagaksel, som sammen med en flot afstemt undervogn giver vognen nogle fortrinlige køreegenskaber.

Bilerne i finalefeltet blev dels testet på lande- og motorvej, dels på køreteknisk anlæg ved Sorø, hvor de blev udsat for både bremsetest, slalombane og dobbelt undvigemanøvre. Citroën Grand Picasso klarede samtlige udfordringer til perfektion, oplyses det.

Ud over nogle gode køreegenskaber er det også et markant plus, at Grand Picasso må trække 1600 kg, hvis bilen er udstyret med automatgear, og 1700 kg med manuelt gear.

Til den store familie

Også når det gælder evnen til at transportere en familie, er Citroën Grand Picasso en værdig vinder, oplyser en pressemeddelelse.

Fylder man vognen med syv personer, skal man dog være opmærksom på, at man så begrænser bagagerumskapaciteten til et minimum. Nøjes man derimod med at være fem personer i bilen, har man masser af plads til både mennesker og bagage. Citroen C4 Grand Picasso, der i dieseludgaven koster fra 289.990 kroner, vandt titlen foran Nissan Qashqai 1,6 D 2WD på andenpladsen, mens Volvo V40 D4 blev henvist til en tredjeplads.

I DCU’s medlemsblad, Camping-fritid, der netop er på gaden, kan man læse meget mere om både vinderen og de øvrige biler, der i det største finalefelt nogensinde kæmpede om at blive Årets Campingtrækker 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172