23948sdkhjf

Der går strøm i delebilsprojekt

Passagererne på buslinje 350S kan gå direkte fra flere stoppesteder og hen til en delebil. Nu bliver tilbuddet udvidet med el-biler for at teste fleksible, grønne alternativer til privatbilen
Nu bliver der sat strøm til tre nye el-delebiler ved Nørreport og Christianshavn til gavn for lokalområdet og gennemrejsende. Bilerne skal supplere de velbenyttede 11 benzindrevne delebiler, der siden forsommeren har været placeret ved stoppesteder langs buslinje 350S mellem Ballerup og Dragør.

- Projektet retter sig særligt mod de borgere, som i det daglige får dækket deres transportbehov med kollektiv transport eller cykel, men som ind i mellem kan have behov for en bil. Her vil vi gerne vise, at delebilen kan være et fleksibelt og billigt alternativ – eksempelvis når sommerhuset skal besøges, når ungernes fodboldhold skal køres til kamp, når der skal handles stort ind eller i andre sammenhænge, hvor cykel, bus og tog ikke rækker, siger formand for Miljø- og trafikudvalget i Region Hovedstaden, Jens Mandrup (SF).

Opsætningen af el-bilerne er det nyeste tiltag i et projekt støttet af Region Hovedstaden, der skal vise, om koblingen mellem kollektiv transport og delebiler kan være et reelt alternativ til selv at eje en bil. Danske og udenlandske undersøgelser viser, at én delebil kan fjerne fem-seks privatbiler fra vejene, og at delebilister øger deres forbrug af busser, tog og cykler med 15-20 procent.

Det er delebilfonden LetsGo, der har opsat delebilerne, og som et led i forsøget bliver alle passagerer med rejsekort eller periodekort tilbudt et gratis medlemskab af LetsGo. Det giver adgang til delebiler både langs 350S’erens rute og i resten af hovedstadsområdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096