Afgået lak-formand afviser urent trav
Per Larsen bedyrer, at hans pludselige afgang i utide som formand for Lakexperten-kæden intet har med en stævning af ham og direktionen fra en aktionærgruppe at gøre.
Sådan siger nu tidligere formand for Lakexperten A/S, Per Larsen, indehaver af rådgivningsfirmaet Concept Sourcing, der i december stoppede i utide. Han bedyrer, at hans afgang intet har med den nu fremsendte stævning mod direktionen og bestyrelsesmedlemmerne i Lakexperten A/S fra en gruppe på 10 aktionærer, der føler sig ramt, idet den samlede kædeledelse har etableret et nyt selskab, Lakexperten Plus ApS, og bragt det hidtidige Lakexperten A/S til ophør.
- Jeg forlod formandsposten for Lakexperten-kæden efter hele 7-8 år som eksternt bestyrelsesmedlem, med min primære viden fra byggebranchen, fordi der – helt naturligt – skulle nye boller på suppen i form af nye personer i spidsen for kæden med nye tanker og ideer. Altså ingen dramatik, siger Per Larsen.
Tager stævning med sindsro
Hvorvidt der er trukket aktiver fra det gamle selskab over i det nye, og Lakexperten A/S således er udhulet økonomisk, som aktionærgruppen hævder, vil han ikke kommentere på og henviser til den forestående retssag.
- Vi har haft advokat, revisor og øvrige rådgivere på omlægningen, og alt er foregået "helt efter bogen", og alt kan dokumenteres. Derfor tager jeg stævningen med sindsro, siger Per Larsen.
Motor-magasinet: Men hvorfor var der behov for at skabe et nyt selskab?
- Ikke alle ville udvikling på samme niveau, så vi aftalte med alle aktionærerne at skabe overbygningen Lakexperten Plus for dem, der ville mere – alle 53 aktionærer blev tilbudt medlems- og anpartsskab i det nye selskab, hvilket godt 40 valgte. Meningen var, at de to kæder skulle køre sideløbende – derfor også samme navn – og selvfølgelig var det ikke meningen, at de skulle være konkurrenter, forklarer Per Larsen.
Hvorfor var det så nødvendigt at bringe det gamle Lakexperten A/S i likvidation og afvikle det?
- Det ønsker jeg ikke at kommentere på før den forestående retssag, siger Per Larsen.
Han afviser i øvrigt, at kædekontoret voksede uforholdsmæssigt og at der var et overforbrug i kædeledelsen, som kritikken fra aktionærgruppen også lyder. Per Larsen forklarer, at kæden var vokset fra 25 til 53 virksomheder i tidens løb, og at alle udvidelser og øvrige tiltag og aktiviteter var afstemt med medlemmerne.
Synes du, at I i kædeledelsen løste opgaven rigtigt ved at ønske strammere vedtægter og danne et nyt selskab?
- Jeg kan sige, at tingene skete i bedste mening og en positiv ånd, og at vi i ledelsen har forsøgt at lave løsninger, der tilgodeså alle i kæden, også dem der ikke var enige. Vi er kede af, at det nu ender i et slagsmål, for vi føler, at vi har gjort, hvad vi kunne. Det var selvfølgelig bedst, hvis alle virksomhederne var med i den samme kæde, siger Per Larsen.