23948sdkhjf

Lærling fra Viborg vandt DM i Skills

Skills-vindere kåret ved succesfuldt DM, og 20-årige Nikolaj Sommer Kristensen fra Kjeldbjergvejens Auto ved Viborg slog sine syv konkurrenter.
Den 20-årige jyde Nikolaj Sommer Kristensen gjorde rent bord ved DM i Skills, der blev holdt i weekenden i Bella Center i København.

-Jeg er stolt og overrasket, for de andre syv var også ret gode, sagde en glad Nikolaj Sommer Kristensen, efter at undervisningsminister Christine Antorini havde overrakt ham prisen som årets bedste mekaniker.

Nikolaj Sommer Kristensen er uddanet fra Mercantec i Viborg og er er ansat hos Kjeldbjergvejens Auto i Sjørup mellem Viborg og Holstebro, der ud over ham selv har to svende, mester og dennes kone ansat.

- Det sværeste ved konkurrencen var helt klart service og fejlsøgning på en Toyota Prius. Ikke nok med det er en hybridbil, men man er aldrig helt sikker på, om man har fundet alle de indbyggede fejl, sagde han.

Nikolaj Sommer Kristensen er udlært til marts, og selvom han sagtens kunne have fortsat på værkstedet, drager han til maj til Canada et halvt års tid.

- Jeg håber at finde et sted hvor jeg kan skrue på biler. Det har altid og vil altid være min store drøm. Jeg har dog lovet min lillesøster kun at være væk et halvt år, og det løfte, må jeg jo holde, sagde han.

Firhjulstrækkere er hans foretrukne køretøj og har selv en Toyota Landcruiser, som han skruger flittigt på hjemme hos sine forældre, hvor han stadig bor.

- Allerede i børnehaven skruede jeg på køretøjer, hvor jeg skiftede kæder på cykler og foretog andre reparationer, så der er ingen tvivl om, at jeg som mekaniker er kommet på rette hylde, sagde han.

Minister hyldede vinderne

DM i Skills 2015 sluttede lørdag eftermiddag, hvor i alt 42 vindere fra 36 forskellige fag blev fejret. Mesterskabet satte alle rekorder med 68.000 besøgende i Bella Center, København. Særligt folkeskoleelever besøgte DM i Skills for at se de talentfulde deltagere.

Undervisningsminister Christine Antorini overrakte sejrsstatuetterne, og hun hyldede de dygtige deltagere for deres faglighed:

- I har i løbet af de seneste dage vist os, hvor store færdigheder jeres fag kræver. Unge som jer, med ambitioner og evner, er til stor inspiration for eleverne fra 9. og 10. klasse, der 1. marts skal vælge, hvilken ungdomsuddannelse de skal begynde på efter sommerferien, sagde Christine Antorini.

Rekordmange besøgende

Det var 5. gang, der blev afholdt DM i Skills for erhvervsuddannelserne. Siden mesterskabet begyndte i 2011 har det tiltrukket flere og flere besøgende. I Bella Center satte mesterskabet endnu en gang rekord med 68.000 besøgende, og dermed er DM i Skills nu landets største uddannelsesevent.

- Som medværter er vi stolte af jer. Vi håber, at flere er blevet inspireret til at tage en erhvervsuddannelse, for vi har brug for flere som jer, sagde børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev fra Københavns Kommune, der efter sin tale til de unge gav værtsskabet videre til Trekantsområdet, hvor Fredericia bliver værtsby.

36 fag var med som konkurrencefag ved DM i Skills 2015 - resten deltog som demonstrationsfag – bl.a. autolakerer og lastvognsmekaniker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127