23948sdkhjf

Sydkoreansk bilmærke introduceres i Danmark

RSA Danmark, der i 2023 blev importør af KGM til det danske marked, lancerer i april den eldrevne Torres EVX - en SUV, der er meget store forventninger til.

SsangYong hedder et af de ældste koreanske bilmærker. Det har tidligere været i Danmark, og nu relanceres det under navnet KG Mobility (KGM), der ejes af KG Group - et koreansk konglomerat. Bag den danske introduktion af KGM, der er af de største sydkoreanske bilmærker, står RSA Danmark. RSA indgik en importøraftale med KGM sidste år, der også omfatter Sverige og Norge.

”Mange af de bilmærker, der er på det europæiske marked, vælger at gå agentvejen. Der har KGM en anden strategi - vi vælger at gå efter nybilsforhandlere af KGM. Vi tror på, at det bedste resultat opnås ved, at mennesker handler med mennesker, og at forhandlerne er til rådighed for kunderne med råd og vejledning - frem for den anden model, hvor bilerne købes online, og kunderne overlades til sig selv,” siger Steffen Vilstrup, Managing Director for RSA Danmark og KGM i Danmark.

Torres EVX præsenteres 16. april

Siden det blev offentliggjort i 2023, at RSA Danmark skulle stå for importen af KGM-biler til Danmark har der været stor interesse fra mulige forhandlere. D. 16. april 2024 afholder RSA Danmark et stort event, hvortil der er inviteret mulige forhandlere og samarbejdspartnere i forhold til salg af KGM.

"Jeg tror virkelig, at Torres EVX har et stort potentiale på markedet i Danmark."
Steffen Vilstrup, Managing Director for RSA Danmark og KGM i Danmark.

Her vil man kunne se Musso Grand - en 4 x 4 pick-up i moderne design med en 2,2 liters dieselmotor med 202 HK og en trækkraft på 3.500 kg. Men de største forventninger knytter sig til KGM’s nye SUV, Torres EVX, der præsenteres her. Det er den første elektriske model fra KGM, siden selskabet skiftede navn og ejere.

Torres EVX måler 4.715 mm i længden, 1.890 mm i bredden og 1.735 mm i højden. Med en akselafstand på 2.680 mm og fladt gulv giver den rigeligt med benplads bagved. Bilen kan trække 1.500 kg anhængervægt og er udstyret med otte airbags og en ADAS-pakke med en lang liste af elektronisk sikkerhedsudstyr. Bagagerummet er på 703 liter, og kommer med flere niveauer i bagagerumsgulv.

Batteriet er af mærket Blade fra BYD med en kapacitet på 73,4 kWh, der giver en rækkevidde fra 462-635 km (WLTP kombineret/urban). Med støtte fra 3-fase-ladning, giver Torres EVX hurtig og effektiv AC-ladning. Særlig bemærkelsesværdigt er garantien på batteriet, der er branchens længste med 10 år og 1 million kilometer.

Steffen Vilstrup var med i Istanbul, da bilen her blev præsenteret for første gang i Europa d. 6. marts, og han var meget imponeret, da han testede bilen.

”Jeg tror virkelig, at Torres EVX har et stort potentiale på markedet i Danmark. Den passer rigtig godt til det danske marked, og vores primære målgruppe er kvinder i alderen 30-55 år. Torres EVX har en højde samt interiør og front, som tiltaler kvinder i netop denne alder,” siger Steffen Vilstrup.

Prisen sættes til 359.900 kr., og Steffen Vilstrup arbejder hårdt på at få etableret en attraktiv leasingpris på bilen. Han forventer, at forhandlernetværket kommer til at bestå af omkring 30 forhandlere i det danske marked.

Om RSA og KGM

RSA Danmark er importør af bilmærkerne MAXUS, BYD LCV, JAC Motors og KGM. RSA er en nordeuropæisk bilimportør i 13 lande og har over 300 forhandlere. KGM er et af de ældste bilmærker i Sydkorea og er sammen med Hyundai og Kia en af de tre store bilproducenter i Sydkorea. KGM har siden 1980 udviklet firehjulsdrevne køretøjer og er kendt for innovativ teknologi og god kvalitet. KGM har en omfattende distribution i Europa og resten af verden og driver virksomhed i 126 lande.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126