23948sdkhjf

Volvo XC40 – Ikea på hjul

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Meget tyder på at Volvo står med en kæmpesucces i hænderne med XC40. Den har både genbrugsplastik og plads til hattehylden i bagagerummet - kort sagt er den genial.

Lad os starte helt oppe i skyerne. Volvos nye, mindste crossover, XC40, har formentlig udsigt til at blive Sveriges største eksportsucces til dato. Den nye model bygger videre på de traditioner, som Volvo introducerede allerede i 2002 med den første generation af XC90. Den store SUV var ikke bare stor og sikker – den var også en gigantisk succes for Volvo, og var i flere år Sveriges mest indbringende eksportvare, som indbragte over 40 milliarder svenske kroner årligt i de gode år. Næsten generation XC90 lancerede både et nyt designsprog, højere kvalitet og sikkerhed, og disse egenskaber er dryppet ned i først XC60, og nu i XC40.

XC40 adskiller sig dog alligevel på flere måder fra sine storesøskende. Først og fremmest er den billigere, men ikke billig. T3, som er mærkets første trecylindrede motor, har 156 hk, forhjulstræk og manuelt gear, men koster alligevel fra 411.000 kr. Det er rundt regnet 30.000 krone mere end Jaguars nye E-Pace, der bliver en af de store konkurrenter.

Skrald fra verdenshavene
XC40 adskiller sig også ved at være endnu mere intuitiv i sin opbygning. De skandinaviske designtraditioner skinner igennem, så hele tankeværket bag bilen er, at den skal være simpel, elegant og til for brugeren. Tag for eksempel armlænet mellem forsæderne. Her har man designet en skraldespand, hvor du bare skifter posen, når den er fyldt med pap-kaffekrus, skyrbøtter eller tomme neglelak-flasker. Det er indlysende simpelt, men mig bekendt findes der ikke andre biler på markedet i dag, der har indbygget skraldespand. At Volvo har tænkt specifikt på kvinder, skinner igennem flere steder. Ved handskerummet findes en krog, der enten kan holde take-away-maden, uden at den vælter, eller en dametaske, så den ikke flyder rundt. Fra dørsiderne har man fjernet de normale højtalere, og i stedet har man rykket en subwoofer op under forruden til gavn for lyden. Formålet med øvelsen er at frigøre plads i dørsiderne, så der nu er plads til en computer, eller hvad du ellers kunne finde på at rode med. Og netop beklædningen på dørsiderne er lavet af plast, der er samlet op fra verdens have. Det er vældigt betænksomt af Volvo, og viser, at XC40 sigter efter ...

Læs resten af anmeldelsen her. 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.125