Sommerferien er sjovere topløs

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Biltorvet smider stoffet: Er du til cruise langs kysten, små bløde landeveje eller lange lige stræk, så vil du nyde 124 Spider i fulde drag. Det er nemlig groft sagt en blødere Mazda MX-5 med en anden motor.

Udviklingsomkostningerne på nye biler er enorm, hvilket betyder at flere og flere går sammen omkring udvikling af nichebiler, der ellers ikke ville være en særlig god forretning. Dette er også tilfældet med Fiat og Mazda og deres 124 Spider og MX-5. Sidstnævnte er verdens bedst sælgende roadster og uden sammenligning en af de bedste køreoplevelser, der findes. Derfor var det naturlig for Fiat at slå sig sammen med Mazda og producere en bil på nøjagtig samme platform. Resultatet er Fiat 124 Spider.

Det betyder at undervogn, hjulophæng, akselafstand og sporvidde er 100 procent ens. Men rent visuelt er der intet, der indikerer, at de to biler er nært beslægtede. 124 Spider er længere og bredere og har et mere voluminøst udtryk over sig. De klassiske linjer fra den originale 124 Spider er tydelige uden at det skriger retro, som vi bl.a. så det med VW Beetle og Mini Cooper. Faktisk er designerne hos Fiat sluppet rigtig godt fra det, når man betragter bilen udefra – og jo mere man er sammen med bilen, des mere lun bliver man på de klassisk inspirerede linjer.

I kabinen er man dog ikke gået helt så meget til den, når det drejer sig om at adskille sig fra Mazdaen. Faktisk er de to kabiner så ens, at det kun er logoet på rattet, der adskiller de to biler.

Læs, hvordan den kører i forhold til MX5 på biltorvet.dk, ved at klikke her.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.131