23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Elbil sætter hastighedsrekord på Goodwood

Rimac banker alle benzinbilerne på dette års Goodwood Festival of Speed ved at være hurtigste produktionsbil op ad bakken nogensinde.

Der er gang i den udenfor Zagreb i Kroatien. Her holder det elektriske bilfirma Rimac til. De er allerede indehavere af bedriften for verdens hurtigst-accelererende produktionsbil. Rimac Nevera kan nemlig ramme 60 miles per hour på 1,74 sekunder, og nu kan kroaterne så sætte endnu en fjer i hatten. Til dette års Goodwood Festival of Speed lammetævede elbilen nemlig alt andet i hillclimb-løbet.

Elbilen til entusiaster – Caterham laver let eldreven sportsvogn

Rimac Nevera er en vanvittig konstruktion med fire elmotorer, som tilsammen yder 1.940 hestekræfter. Og hver og en af dem blev altså sendt i asfalten for at vinde hillclimb-løbet med en utrolig tid på bare 49,32 sekunder. Det er altså op af en 1.890 meter lang strækning med ni sving og en gennemsnitsstigning på 4,9 procent.

Turen op ad den smalle vej ved Goodwood, med sine snævre sving og off-camber sektioner, er faktisk et af de mest skræmmende steder at køre en bil hurtigt. Med titusindvis af tilskuere og millioner mere, der fulgte med online, er der kort mellem hæder og en tur i høballerne, men jeg er så glad for at kunne vise det utrolige ingeniørarbejde i Rimac Nevera ved at vinde endnu en rekord for denne revolutionerende bil, udtaler Bugatti Rimac cheftestkører, Miroslav Zrnčević.

Læs hele artiklen her

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.062