23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Brugttest af Mazda CX-5 - Køreglæde for hele familien

Mazda CX-5 er den lettere oversete SUV, der byder på dynamiske køreegenskaber, plads til hele familien og højt udstyrsniveau – desværre trækker motorprogrammet den samlede oplevelse ned.

CX-5 har været Mazdas mest solgte model i verden, men det er som om den er en smule overset på vores kanter. Er det fair, eller gemmer der her sig en SUV, hvor du får lidt mere bil for pengene – også brugt. Svaret forsøger vi at finde her, og til opgaven har vi lånt en CX-5 2,5 Optimum med automatgear og firehjulstræk hos Due Andersen Biler i Hillerød. Bilen er fra 2018, har bare kørt 38.000 kilometer, og så koster den 354.880 kroner.

Den oversete japaner - brugttest af Mazda 6

Når du sætter ind i bilen, er det svært at se, at den faktisk er fire år gammel. Alle overflader er dækket af et blødt, lækkert materiale, og Optimum-varianten har alt i udstyr, inklusiv læder og headup display. Her dufter tilmed af ny bil. Bagsædet er rummeligt, og det samme gælder for bagagerummet. CX-5 har en fin størrelse til den klassiske familie med to børn og en Golden Retriever.

Dynamisk SUV
I skovene omkring Hillerød viser CX-5 sig også som en kompetent og dynamisk – for sin klasse – bil, med et kommunikativt styretøj og en fast undervogn. Den 6-trins automatgearkasse har ikke de hurtigste, sprødeste skift, men i sportprogrammet holder den motoren til ilden. Den 2,5-liters benzinmotor er nemlig uden turbo eller andre hjælpemidler, og i stedet skal der omdrejninger til, før den for alvor flytter sig. Til gengæld er den omdrejningsvillig og vellydende, når den bliver sat i arbejde mod 6.000 o/min.

Læs hele guiden her

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.032