23948sdkhjf
Del siden
Annonce

FDM: Garantier på elektriske biler har tvivlsom dækning

Batteriet er typisk det dyreste komponent i en elbil, men ikke alle producenter giver lige god garanti. FDM foreslår en bedre og mere standardiseret garanti.

Garantierne på elbiler og plugin-hybriders batterier er enten uklare eller har tvivlsom dækning, viser stor gennemgang, FDM har lavet. Det kan blive dyrt, hvis batterierne går i stykker eller mister kapacitet. FDM efterlyser bedre, klarere og længere garantier på batterierne.

Der er langtfra garanti for, at elbilen holder som forventet. Mange af de nye elektriske biler har nemlig en enten tvivlsom eller mangelfuld dækning, hvis bilen går i stykker, eller batteriet mister sin kapacitet. Det viser en stor gennemgang, FDM har lavet af hybrid- og elbiler samt plugin-hybrider. Det er et problem, da netop batterierne er meget dyre, og dermed risikerer fejl eller lav kapacitet at koste forbrugerne dyrt. Det forklarer jurist i FDM Michael Ern Nielsen.

Vores gennemgang viser, at både garantierne og de betingelser, der er stillet op for at få reparation på garantien, stikker i alle retninger. De bærer præg af, at elbilerne først nu er ved at blive udbredt, og der er ikke fokuseret tilstrækkeligt på, hvordan bilkøberne er stillet, hvis batteriet går i stykker, eller kapaciteten forringes i garantiperioden. Tekniske betegnelser bruges ikke altid ens på tværs af mærkerne, og det kan være svært at gennemskue for forbrugerne.
 
Forskel i dækning
FDM afdækker, at garantien varierer hos flere producenter. Det er eksempelvis Tesla selv, der bestemmer, hvordan man måler batteriets kapacitet. De skriver selv: Følgende besluttes udelukkende efter Teslas eget skøn: Målemetoden, der anvendes til at vurdere batterikapaciteten, og beslutningen om at reparere, udskifte eller benytte istandsatte eller renoverede dele samt tilstanden af udskiftede, istandsatte eller renoverede dele.

Tilsvarende har Nissan en del krav, hvis garantien gælder. Du må eksempelvis ikke ...

Læs mere på Biltorvet her.

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.078