23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Volvo vil forvandle Gøteborg til en bilfri by

Volvo er firstmover og går nu sammen med hjembyen, Gøteborg, om at skabe en CO2-neutral by inden 2030, så de kan få et forspring indenfor elektrificering, mobilitet, autonom kørsel, opladningsstationer og sikkerhed.

Det kan umiddelbart virke som om, Volvo er i gang med at banke søm i sin egen ligkiste. Den svenske bilproducent har netop offentliggjort planerne om at gøre hjembyen Gøteborg til en CO2-neutral by inden 203. Initiativet, som kaldes Göteborg Green City Zone, sigter mod at etablere et område i Skandinaviens største havneby, der er fuldstændigt emissionsfrit, med en række klimaneutrale transportformer og en tilknyttet infrastruktur.

I bund og grund er dette et projekt, der har til formål at begrænse antallet af biler i byen - hvilket er helt i tråd med virksomhedens ambitioner, udtaler Håkan Samuelsson, direktør i Volvo Cars, og fortsætter:

Investeringen i mobilitetstjenesten, M, cementerer vores ambition på dette område og danner samtidig grundlaget for den videre udvikling indenfor A.I. teknologi, optimering og effektivisering. Vi vil spille en aktiv rolle i at skabe fremtidens byer og understøtte den infrastruktur, der gør dem til et attraktivt sted at bo. Dette initiativ giver os samtidig mulighed for at påtage os et ansvar for indbyggerne i vores egen hjemby.

Brugen af en levende storby vil gøre det muligt for Volvo at fremskynde udviklingen af teknologier og tjenester inden for elektrificering, mobilitet, autonom kørsel, opladningsstationer og sikkerhed. Som en del af dette projekt planlægger Volvo Cars desuden at introducere selvkørende taxier, der drives af M, som er virksomhedens nye tilføjelse – en såkaldt mobilitetsudbyder.

Volvo påstår, at M i 2020, har reduceret CO2-aftrykket i Gøteborg med sin egen AI-teknologi, idet en bil fra M nu erstatter otte privatejede biler i byen.

Delebiler og Corona
Til trods for at 2020 har været et rædselsår, så har Volvo klaret sig godt. Første halvdel af året måtte fabrikkerne i Sverige holde lukket, og det samlede salg faldt ...

Læs mere på Biltorvet her.

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047