23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hyundai i10 skuffer i seneste crashtest

Den nye Hyundai i10 opnår bare tre stjerner i den seneste Euro NCAP-crashtest. Seat Leon overrasker og er således mere sikker end søsterbilen Audi A3.

Corona og skærpede regler har været skyld i et stille år hos Euro NCAP. Sikkerhedsorganisationen tester nye biler og uddeler en til fem stjerner alt efter hvor godt, de klarer sig i en lang række tests. Og indtil nu har der altså kun været fire biler igennem testhallerne. I 2019 var til sammenligning var der 60 nye modeller igennem i 2019. Men her på falderebet har syv yderligere biler været igennem, og flere biler overrasker.

Først og fremmest skuffer den ellers så fremragende mikrobil, der må nøjes med blot tre stjerner. Det er årets laveste karakter, forklarer Søren W. Rasmussen, der er FDM’s repræsentant i Euro NCAP.

Det er marginaler, der skiller Hyundai i10 fra at få fire stjerner. Men dels afslører
kollisionstesten en for høj belastning af fører og passagerer, dels savner sikkerhedssystemerne flere funktioner. Eksempelvis har nødbremsen svært ved at se bløde trafikanter. Det er ærgerligt, at Hyundai her har sparet og ikke forsynet i10 med en bedre nødbremse som i den lidt større i20-model. Fordi bilen er lille, behøver sikkerheden ikke at være dårligere end i andre biler.

Hyundai i10 er dog ikke ene om at have en gammeldags nødbremse.

Det samme gælder den lille elbil Honda e. Heller ikke den har en nødbremse, der i alle tilfælde kan se og bremse for bløde trafikanter som cyklister. Som Hyundai i10 har den heller ikke en airbag mellem de to forreste sæder. Det er ellers en del af den nye 2020-test. Fire Euro NCAP-stjerner er dog et acceptabelt resultat, forklarer Søren W. Rasmussen.

Seat banker Audi
Endnu en overraskelse leveres af Seat Leon. Den slår nemlig Audi A3, som teknisk er nærmest identisk med Seat’en. I kategorien ’Voksensikkerhed’ er Leon bedre end A3, og opnår desuden et bedre resultat i kategorien ’Sikkerhedsudstyr’. En anden overraskelse er pickuppen Isuzu D-Max, som får de ...

Læs mere på Biltorvet her.

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047